Ostale vesti

Epidemiolozi ZZJZ: VANREDNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Juče u COVID ambulanti Pirot obavljeno je 396 pregleda.

Na današnji dan registrovano je ukupno  60 POZITIVNIH novoobolelih lica sa područja okruga i jedno preminulo lice u Opštoj bolnici Pirot (na PCR testu od 44 poslatih 29 pozitivnih i na antigenom testu 31 pozitivan (Pirot 28, Dimitrovgrad 5, Bela Palanka 14 i Babušnica 13).

Danas, 02.12.2020. poslato je 68 uzoraka na PCR test u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR testu i antigenom testu do  danas je laboratorijski potvrđeno 1243 osoba: u Pirotu 725, Babušnici 105, Beloj Palanci 208; Dimitrovgradu 205. Od početka epidemije do danas registrovano je 36 umrlih lica sa područja okruga.

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH

Sva lica potrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji, 1416 lica su u izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 153 lica a ukinuta za 87 (potvrđeni i kontakti).

Juče, 01.12.2020. u COVID ambulanti Pirot obavljeno je 396 pregleda.

Povećava se i broj bolesnika sa pneumonijom koji se leče u Opštoj bolnici Pirot 45 (29 iz Pirota, 9 iz Dimitrograda, 3 iz Bele Palanke i 4 iz Babušnice).

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA, dok se na području grada Pirota procenjuje kao VANREDNA sa daljom tendencom pogoršanja.

INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA JE I DALJE VRLO VISOK !!!

U NAREDNIH 10 DANA OČEKUJE SE PORAST BROJA OBOLELIH. POTREBNO JE I DALJE DOSLEDNO i ODGOVORNO POŠTOVATI SVE  NALOŽENE MERE PREVENCIJE!!!

 

 

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker