Korona virus

Epidemiološka situacija nesigurna sa tendencijom pogoršanja

Od početka vakcinacije do 01.03.2021. u Pirotskom okrugu vakcinisano je ukupno 12.916 lica.
Danas je registrovano 29 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica sa područja okruga (Pirot 16, Dimitrovgrad 3, Babušnica 4 i BelaPalanka 6). U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu danas su poslata 24 brisa.
Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti, od početka epidemije na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 3.619 osoba: – u Pirotu 2.162, Dimitrovgradu 377, Babušnici 418, Beloj Palanci 662. Od početka epidemije do danas registrovana su 164 umrla lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 02.03.2021. preminulo je 135 lica u Opštoj bolnici Pirot od Covida i sa Covidom.Sva lica potvrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 49 lica a ukinuta za 12 (potvrđeni i kontakti). U zadnjih nedelju dana registruju se pojedinačni slučajevi zaraženih učenika i zapošljenih u školama, kao i učenici i zapošljeni u kućnoj izolaciji zbog pozitivnih članova porodice.

KAKO JE EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NESIGURNA SA TENDENCIJOM POGORŠANJA, NEOPHODNO JE DA SVE ŠKOLE DOSLEDNO SPROVODE SVE MERE ZA SUZBIJANJE COVID INFEKCIJE
Juče je u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno 146 pregleda, od kojih je 55 prvih i 91 kontrolni (37,7% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda). U Opštoj bolnici Pirot leči se 16 bolesnika (11 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada, 1 iz Babušnice, 1 iz Bele Palanke).
Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao NESIGURNA sa tendencom POGORŠANJA.
INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE UMEREN
SAMO ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH MERA I MASOVNOM VAKCINACIJOM MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Zavod za javno zdravlja Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker