Gradska hronika

Energetska sanacija porodičnih kuća i stanova mogla bi početi u drugoj polovini septembra

Kao što je poznato, nedavno je objavljena preliminarna lista građana u okviru realizacije Javnog konkursa za učešće fizičkih lica, odnosno domaćinstava, za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Trenutno, nadležna komisija grada Pirota obilazi potencijalne korisnike kako bi se uporedilo praktično stanje na terenu sa navodima u prijavi, na osnovu čega je obavljeno bodovanje.

Menadžer za energetiku grada Pirota, Bojan Ivković, kaže da ukoliko se stanje na terenu razlikuje od stanja u prijavi doći će do korekcije bodovanja, a u nekim slučajevima prijave mogu biti odbačene, čime bi se prvi “ispod crte” našli na preliminarnoj listi.

“Kada Komisija završi svoj posao sledi formiranje predloga konačne liste. Opet postoji mogućnost prigovora u roku od 8 dana. Kada i taj period istekne i bude dat odgovor na prigovore nakon toga Gradsko veće usvaja konačnu listu. Na osnovu konačne liste se potpisuju trojni ugovori između grada Pirota, građana i firme koja će izvoditi radove. Projekcija je da se negde u drugoj polovini septembra svi zakonski rokovi završe i da se krene sa praktičnom realizacijom radova” – izjavio je Ivković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker