Lokalna samouprava

Energetska efikasnost – Još dva javna konkursa Uprave grada Pirota

Uprava grada Pirota danas je raspisala još dva javna konkursa u cilju podizanja kvaliteta energetske efikasnosti. Jedan Javni konkurs odnosi se na privredne subjekte, kao bi se realizovale aktivne mere u oblasti instalacije solarnih panela za proizvodnju električne energije i mere ugradnje mernih uređaja u sistemu daljinskog grejanja. Drugi Javni konkurs je usmeren direktno prema građanima i odnosi se na sufinansiranje nabavke kotlova i peći na pelet izjavio je, gradski menadžer za energetiku, Bojan Ivković.

Prvi Konkurs koji se odnosi na privredne subjekte traje 15 dana i završava se zaključno sa 18. julom. Nakon izbora privrednih subjekata biće formirana lista kao sastavni deo sledećeg konkursa koji će se odnositi na građane. Početkom avgusta trebalo bi da bude raspisan Javni konkurs za građane.

Drugi Javni konkurs odnosi se na sufinansiranje nabavke kotlova i peći na pelet.

“Deo sredstava u iznosu od 2 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Konkurs traje 21 dan, zaključno sa 22. julom. On se malo razlikuje od prvog koncepta, ovde direktno naši sugrađani uzimaju predračune od nabavljača kotlova i uz njih dostavljaju nama potrebnu tehničku dokumentaciju o karakteristikama opreme. Ono što je bitno jeste da je predmet Konkursa nabavka bez ugradnje. Sufinansiranje kotlova je 100 hiljada dinara” – rekao je Ivković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker