Lokalna samouprava

Ekspoze gradonačelnika Vasića

Poštovana predsednice Skupštine, poštovani odbornici, želim najpre vama da čestitam izbor i mandate, i da svima nama zaželim rad u narednom periodu sa puno uspeha. Hvala vam na poverenju da budem kandidat za novog-starog gradonačelnika Pirota.
Bio sam predsednik opštine od 2003. god. – 2016. godine, a 2016. posle dobijanja statusa grada, postao sam i prvi gradonačelnik Pirota. Bila je to velika čast za mene.
Bilo je mnogo sjajnih trenutaka u proteklom periodu, bilo je i teških trenutaka, bilo je i grešaka, ali bilo je još više i uspeha.

mr vladan vasić, novi stari gradonačelnik

Želim i ovom prilikom da zahvalim svim mojim dosadašnjim saradnicima. Ali baš svim. A bilo ih je mnogo, i funkcionera i odbornika. Svako je dao neki svoj doprinos u razvoju grada. Želim tako i vama da poručim, vama odbornicima i vama koji ćete biti na funkcijama: dobili ste priliku da menjate okruženje, a to je najveća satisfakcija koju, ljudi koji se bave politikom imaju. Iskoristite tu šansu – dajte sve od sebe.
U proteklom periodu smo se izborili za status grada, obnovili gradsku slavu, izgradili sportsku halu, bazen, renovirali škole, dečja igrališta, brojne ulice, tvrđavu oživeli, kej podmladili, osvetlili, produžili, ulagali u ekonomiju, vodosnabdevanje i kanalizaciju, parkove, zelenilo, renovirali trgove, izgrađen je novi hotel u centru grada, etno kompleks Nišavska dolina, ogromno ulaganje od preko 300 miliona eura u Tigar Tajers koji je nosioc razvoja čitavog regiona, sačuvan je Tigar a.d., Slobodna zona Pirot je proglašena za najbolju slobodnu zonu u Evropi, izgrađen je Koridor 10, auto put koji je decenijama najavljivan, FK Radnički se vratio u I ligu, KK Pirot se posle 68 godina istorije plasirao u prvu ligu Srbije, svi sportovi u Pirotu rade u dobrim uslovima i napreduju.

vasić ekspoze

Prosečna zarada u Pirotu je pre petnaestak godina bila na začelju Srbije, sada je prosečna plata u Pirotu u gornjem delu Srbije, a mi želimo da bude još veća.
Organizovali smo mnoge sportske događaje, kulturne manifestacije, koncerte, pozorišne festivale, diplomatske tkačke kolonije, međunarodne folklorne festivale, Božićnu školu sportova, Sajam knjiga itd, itd.
Ugostili smo mnoge strane delegacije, diplomate, ambasadore, turiste iz zemlje i inostranstva. Sarađivali smo sa raznim donatorima, ambasadama, KfW-om, Help-om, CHF-om, Evropskom unijom, učestvovali u prekograničnim projektima, sa svim ministarstvima Vlade Srbije imamo po neki zajednički projekat.
Na Pirot su nekada gledali sa podsmehom, danas se Pirotom ponosimo i služimo za ugled mnogima.
Ali naš zadatak je da i dalje radimo, napredujemo i stvaramo bolje okruženje, nove šanske za razvoj, za zapošljavanje, za napredak, za bolji život.
Pred nama su i dalje zadaci u oblasti infrastrukture, privrede i zapošljavanja, u oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite, u oblasti turizma, sporta, politike mladih, razvoja kulture, NVO sektora, medija, poljoprivrede, itd, svih oblasti života.
Treba sagraditi otvorene plivačke bazene, dalje rekonstruisati škole, bolnicu, sporske sale, obnoviti Dom vojske, izgraditi Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, novu zgradu Hitne pomoći, putnu infrastrukturu u kojoj uvek ima posla, poboljšati status svih osetljivih kategorija stanovništva, brinuti o deci, mladima i starima, nastaviti razvoj sektora malih i srednjih preduzeća, IT sektora, saradnju sa privredom, donatorima i Vladom Srbije.
Veliki je posao preda mnom, pred Vama, pred svima nama zajedno. Pozivam vas na zajednički rad. Da učinimo sve da Pirot i dalje napreduje.

Hvala vam na pažnji, na poverenju i na strpljenju.
Hvala vam.

mr Vladan Vasić,

20.08.2020. Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker