Gradska hronika

EKSKLUZIVNO: U sredu potpisivanje ugovora o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda – investicija vredna 15 miliona evra

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda jedna je od najvećih investicija grada Pirota i JP “Vodovod i kanalizacija” vredna oko 15 miliona evra. Kako nam je rekao, direktor pirotskog “Vodovoda”, Zoran Nikolić posle godinu i po dana pripremanja i sveobuhvatnih analiza ove nedelje biće potpisan ugovor između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruktuire, predstavnika Nemačke razvojne banke KfW i grada Pirota o realizaciji ove kapitalne investicije.

“Nadam se da će pitpisivanje ugovora ubrzati sve aktivnosti na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Više od godinu i po dana smo radili na pripremanju. Imali smo brojne analize, merenje kvaliteta i količina vode, malte ne u svakoj šahti, dosta toga je urađeno, kupljenja je parcela za buduće postrojenje, tako da mi kao Javno preduzeće i grad Pirot smo potpuno spremni za jednu ovako veliku investiciju, koja bi trebalo da iznosi oko 15 miliona evra. Ono što nas ohrabruje, imamo najavu da bi u sredu, 25. maja, trebalo da nas poseti, ministar, Tomislav Momirović i predstavnici Nemačke razvojne banke KfW kako bismo potpisali ugovor o izgradnji postrojenja” – rekao je Nikolić.

Buduće postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda nalaziće se nizvodno od Pirota u blizini naplatne rampe petlje “Zapad”. Zemljište je obezbeđeno, a obaveze grada i “Vodovoda” su da obezbede prateću infrastrukturu, pristupne saobraćajnice, snabdevanje električnom energijom i druge projetom predviđene detalje.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker