Lokalna samouprava

EKSKLUZIVNO: Odobren projekat izgradnje terena sa veštačkom travom u Pirotu

Vest koja će obradovati sve ljubitelje sporta u Pirotu jeste da je projekat pod nazivom ” Sportske aktivnosti za mlade, budućnost za sve u prekograničnom regionu” zvanično odobren. Projekat realizuje grad Pirot, kao vodeći partner, u saradnji sa opštinom Montana iz Bugarske u okviru Intereg IPA programa prekogranične saradnje Bugarska- Srbija u drugom pozivu. Projekat se odnosi na unapređenje sportske infrastrukture. Konkretno, u Pirotu će se graditi teren sa veštačkom travom koji se nalazi u sklopu kompleksa terena Gradskog stadiona.

Pomoćni teren Gradskog stadiona koji će dobiti veštačku travu i rasvetu

Prema informacijama koje smo dobili u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj teren sa veštačkom travom će se raditi prema najsavremenijim standardima propisanim za fudbal. Građevinski radovi podrazumevaju i mini atletsku stazu i, što je posebno važno, rasvetu. Na ovaj način Pirot će dobiti jedan vrlo moderan sportski objekat. Izgradnja terena se planira u narednoj, 2021. godini, s obzirom da su pripreme oko svih procedura vrlo složene i zahtevne.

Ukupna vrednost Projekta, koji traje osamnaest meseci, je oko 690 hiljada evra, a projekat za Pirot oko 415.000 evra. Jedan od najvažnijih ciljeva je obogaćivanje sportskog sadržaja koji je potreban mladima, jer ovakav teren će biti jedinstven u našoj zemlji. Grad Pirot je, pored obaveznog sufinansiranja od 15 posto, izdvojio dodatna sredstva za ostale sadržaje u cilju jačanja kapaciteta sportskih organizacija i promovisanja zdravih stilova života kroz bavljenje sportom.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker