Obrazovanje

Ekonomskoj školi odobren projekat Evropske unije Erasmus

Program Evropske unije Erasmus +, odobrio je za finansiranje projekat čiji je učesnik Ekonomska škola Pirot pod nazivom „Digitalne veštine mladih za bolju aktivnost i pismenost“, oblast KA105.

Osnovna aktivnost projekta je mobilnost mladih od 13 do 30 godina, broj učesnika je 41, i to iz sledećih 8 zemalja: Bugarske, Moldavije, Mađarske, Rumunije, Gruzije, Turske, Severne Makedonije i Srbije.
Projekat se bazira na sledećem – organizovanje mobilnosti mladih i korišćenje neformalnih metoda učenja za razvoj i sticanje digitalnih veština koje promovišu upotrebu savremenih tehnologija na ispravan, zdrav i siguran način u cilju unapređenja inicijative mladih – kroz aktivno građansko učešće, uključenost i širenje ideje volontiranja, multikulturalni dijalog itd.
Realizacija projekta trajaće 5 meseci u periodu od februara do juna 2020. godine a mobilnost učesnika je planirana za period od 21.04.2020. do 30.04.2020. godine. U mobilnosti će učestvovati 4 učenika naše škole i vođa grupe .
Ovim projektom ostvaruju se specifični ciljevi za učenike, nastavnike i Ekonomsku školu Pirot kao obrazovnu instituciju, koja će poboljšati kapacitete, atraktivnost i međunarodne dimenzije škole kroz razvoj i implementaciju Evropskog plana razvoja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker