Gradska hronika

Ekonomska škola uvodi evropske standarde zahvaljujući odobrenom projektu EU

Fondacija Tempus i program Evropske unije Erasmus +, odobrila je finansiranje projekta Ekonomskoj školi Pirot pod nazivom „Evropski standardi u učenju zasnovanim na radu“. Projekat se sastoji u mobilnosti učenika u stručnom obrazovanju i obuci (KA102VET) srednjih stručnih škola.

 

Kroz projekat će se sprovoditi ciljevi: pomoć učenicima da prošire svoja znanja, veštine i kompetencije u inovativnom evropskom okruženju, podrška profesionalnom razvoju kadra kroz usvajanje evropskog standarda u oblasti radnog učenja, poboljšanje kapaciteta, atraktivnosti i međunarodne dimenzije škole.
Projekat će se odbijati u tri faze i trajaće u vremenu od jedne godine od 01.06.2018.do 31.05.2019.godine. Aktivno će učestvovati nastavnici i učenici ugostiteljsko struke, nastavnici stranih jezika, ekonomske grupe predmeta, nastavnici društvenih nauka i stručne službe Ekonomske škole Pirot. Učenici će svoje kompetencije razvijati u partnerskoj školi u gradu Gabrovu u Republici Bugarskoj. U mobilnosti će učestvovati 8 učenika ugostiteljske struke u pratnji nastavnika.

Ovim projektom ostvaruju se specifični ciljevi za učenike, nastavnike i Ekonomsku školu Pirot kao obrazovnu instituciju, koja će poboljšati kapacitete, atraktivnost i međunarodne dimenzije škole kroz razvoj i implementaciju Evropskog plana razvoja.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker