Obrazovanje

Ekipa Tehničke škole osvojila prvo mesto na konkursu “Evropa i ja”

Ekipa Tehničke škole Pirot je osvojila prvo mesto na konkursu „Evropa i ja“ u okviru kategorije multimedija. Konkurs je otvoren u okviru Evropskog dnevnika 2020/21, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji.

O održavanju konkursa učenici su saznali na času sociologije i odlučili su da se oprobaju u kategoriji multimedija, povezujući znanja iz sociologije sa veb programiranjem. Inspiraciju su pronašli u strateškim igrama, a kviz pitanja o državama Evropske unije su tu ideju povezala sa tematikom konkursa. Tema je realizovana putem veb-sajta, kao strateška veb-igra zabavno-edukativnog karaktera. Cilj igre je upravljanje virtuelnom Srbijom kako bi ona ostvarila uslove za ulazak u EU.
Učenici Lazar Mančić, Jovan Stanišić i Veljko Đorđev i njihovi mentori Bojan Ćirić i Aleksandra Manić uložili su dosta truda u ovaj projekat kada je u pitanju programiranje i smišljanje pitanja koja su unosili u bazu podataka. Ovo je bilo jedno lepo iskustvo za učenike, pri čemu su mogli dosta toga da nauče. Projekat je odlično urađen, a osvajanje prvog mesta je dodatna potvrda kvaliteta projekta. Glasove je dodeljivala publika i petočlani stručni žiri u procentima 50:50. Članovi žirija su bili: renomirani karikaturista, fotograf, urednik RTS- a, predstavnik Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i predstavnik EU info mreže. Učenici Tehničke škole su i po odluci publike i po odluci žirija osvojili prvo mesto.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker