Ostale vestiSport

Ekipa Pirot 3×3 osvojila je prvo mesto na turniru u Prnjavoru, Dušan Filipović proglašen za MVP turnira

U Prnjavoru je organizovan Lite Quest turnir internacionalnog karaktera koji je održan juče, 23. jula iako je prvobitno bilo najavljeno da će se utakmice igrati  22. i 23. jula ali je zbog nevremena u regionu skraćeno vreme održavanja turnira. Ekipa Pirot 3×3 osvojila je prvo mesto na turniru i slot za čelendžer turnir u Lublinu u Poljskoj a Dušan Filipović proglašen je za MVP turnira.

Za pirotsku ekipu igrali su Dragan Bjelica, Dušan Filipović, Nikola Djonlić i Aleksandar Nikolić. Piroćanci su osvojili prvo  mesto na turniru u Prnjavoru i slot za čelendžer turnir u Lublinu u Poljskoj koji se održava 23. i 24. septembra.

Piroćanci su zabeležili pobedu u  grupi  nad ekipom Janković Mont  rezultatom 21:4 i Prnjavor 3×3 rezultatom 22:15. Nakon toga u četvrtfinalu su pobedili ekipu  Partizan Cerex rezhultatom  21:9, u polufinalu Poljsku ekipu BM STAL rezultatom 21:10 i  u finalu ponovo domaću ekipu Prnjavor 3×3 rezultatom 21:13.

Za MVP turnira proglašen je Dušan Filipović. “Učestvovali smo na dugogodišnjem turniru u Bosanskom Prnjavoru koji je poslednjih 5 godina internacionalnog karaktera i pobedik tog turnira je uvek išao na neki čelendžer turnir koji predstavlja stepen više. Zbog nevremena turnir se ipak održavao jedan dan a ne dva kako je bilo planirano ali to nas nije omelo da ostvarimo naš zacrtani cilj i da osvojimo taj turnir i da grad Pirot predstavimo na internacionalnoj sceni u najboljem svetlu” – rekao je Filipović.

“Relativno lako smo prošli kroz grupu da bi se u četvrfinalu sastali sa ekipom Partizana koji su bili prvi nosioci i glavni favoriti za osvajanje turnira, medjutim nismo odstupili od naše igre i zasluženo smo prošli dalje. U polufinalu protiv fizički jake Poljske ekipe BM STAL smo takodje pokazali naš karakter i istim putem smo nastavili kroz finale do konačnog prvog mesta na turniru u Prnjavoru.

Ovo nam je je bio jedanaesti osvojeni turnir ove sezone, i ovom prilikom bih hteo da se zahvalim i Gradu, gradonačelniku Vladanu Vasiću kao i direktoru Sportskog centra Pirot, Nenadu Djordjeviću, koji su prepoznali ovaj projekat i uložili sredstva da mi možemo da predstavljamo grad Pirot na turnirima širom Srbije, Balkana, a evo nakon ovog turnira bićemo u prilici da predstavljamo naš grad i u Evropi, tačnije Poljskoj- istakao je košarkaš Dušan Filipović.

Posle ovog turnira besketaše već u četvrtak u Somboru čeka novi turnir u okviru MTS 3×3 lige a nakon toga u petak i subotu učestvuju na turniru u Hrvatskom gradu Lipiku.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker