Lokalna samouprava

E.Miroljo: Proizvodnja delimično smanjena, briga o zdravlju radnika na visokom nivou

U pirotskom pogonu Kompanije “E. Miroljo” proizvodnje se poslednjih meseci odvija u smanjenom obimu. Razlog tome je aktuelna epidemiolška situacija kaže, pomoćnik generalnog direktora, Ljubiša Sotirov. Plan proizvodnje je redukovan s obzirom na zatvorenost granica i velikih tržnih centara, a poznato je da najveći deo proizvoda ove Kompanije završana na inostranom tržištu. Uprkos tome svakodnevno se određena količina gotovih proizvoda isporučuje, a deo ostaje u magacinima. Kompanija je spremna da podigne nivo proizvodnje i plasira zalihe ukoliko se epidemijska situacija stabilizuje, kaže Sotirov.

“Plan rada smo prilagodili stanju na tržištu. Proizvodnja se odvija nesmetano, jeste da je donekle redukovana, ali smo spremni da sa normalizacijom stanja krenemo punim kapacitetima. Trenutno je upošljeno oko 270 radnika u pirotskom pogonu i nešto više od 100 u Dimitrovgradu. Planirane investicije postepeno privodimo kraju. Hala tri, čije smo opremanje počeli prošle godine, je skoro završena. Kompletno je renovirana, instalirani su novi radijatori, vodovi za paru, elektroinstalacije, proizvodne linije. Ostale su neke sitnije stvari koje treba doraditi, ali ne žurimo sa tim, jer trenutno, zbog korone, ne planiramo povećanje obima rada. Što se tiče druge veće investicije, reč je o sopstvenoj energani, sva papirologija, dokumentacija je obezbeđenja i uskoro se očekuje odluka kada će radovi krenuti”- kaže Sotirov

U Fabrici se maksimalno primenjuju propisane mere zaštite tako da je u tom pogledu situacija relativno dobra. Ima nekoliko obolelih radnika, a neki su u izolaciji zbog bolesti članova porodice. Dobar broj radnika odazvao se vakcinaciji, kaže Sotirov.

“Najpre smo sproveli anketu da vidimo koliko je radnika vakcinisano prijavljivanjem preko e-uprave. Na bazi toga utvrdili smo stanje i sproveli još jednu anketu, kako bismo ustanovili koliko radnika želi da se vakciniše i kojom vakcinom u saradnji sa Domom zdravlja. Oko 80 radnika se izjasnilo da želi da primi vakcinu. Kontaktirali smo dr Marinu Manić iz Doma zdravlja i dogovorili termine vakcinacije za naše radnike. U sredu je sa prijavljenog spiska 47 radnika vakcinisano, i sada se čeka poziv za preostali deo. Želim da istaknem da maksimalno vodimo računa o merama zaštite. Redovno se dezinfikuju proizvodni pogon, zajedničke prostorije, toaleti, hodnici, kancelarije, sve u skladu sa naloženim merama sprečavanja širenja zaraze”- izjavio je Ljubiša Sotirov.

Sotirov je dodao da se zarade radnika isplaćuju redovno.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker