Korona virus

“E. Miroljo” poklonio 91 skafander Opštoj bolnici u Pirotu

Kompanija “E. Miroljo” nedavno je donirala gradu Pirotu deset hiljada zaštitnih maski koje su sašivene u pirotskom pogonu od atestiranog materijala. Tom prilikom je rečeno da se čeka carinjenje jedne isporuke skafandera, kao lične zaštitne medicinske opreme, koja je namenjena Opštoj bolnici u Pirotu. Danas je ova donacija stigla u Bolnicu, a primio je direktor, dr Goran Petrović.

Direktor Opšte bolnice u Pirotu, dr Goran Petrović, zahvalio je Kompaniji “E. Miroljo” koja na pravi način pokazuje svoju društvenu odgovornost. Petrović je istakao da to nije prvi put, već da je pomoć ove Kompanije stizala nekoliko puta od početka epidemije.

“Ovo je treći put od početka epidemije, bukvalno kako koji talas ide tako stižu donacije iz E. Mirolja. Donirali su nam dosad oko dve hiljade maski kao ličnu zaštitnu opremu, nedavno još hiljadu maski preko Uprave grada Pirota i evo danas smo dobili skafandere, ili kombinezone za višekratnu upotrebu. To su kombinezoni koji se mogu prati i do pedeset puta. Radnici koji nose ove skafandere po izlasku iz crvene zone ostavljaju ih na dezinfekciju preparatima na bazi hlora, a zatim se oprema nosi na pranje. Dobili smo 91 skafander što je i naša dnevna potreba. Pošto se mogu više puta upotrebljavati znači da sa ovom donacijom imamo ličnu zaštitnu opremu za mesec dana”- rekao je Petrović.

Pomoćnik direktora Kompanije ” E. Miroljo” u Pirotu, Ljubiša Sotirov, kaže da je ovom donacijom praktično zaokružen jedan ciklus pomoći zdravstvenim ustanovama u ovoj godini.

” Kompanija “E. MIroljo” se uvek trudi da u okviru svoje delatnosti nađe način da u skladu sa mogućnostima pomogne tamo gde treba, a ovog puta se radi o medicinskoj opremi. Prošli put sam rekao da smo donirali pet hiljada zaštitinih maski opštini Dimitrovgrad, a deset hiljada gradu Pirotu. Na ovaj način se odužujumo lekarima i svom medicinskom i nemedicinskom osoblju jer ovde se leče svi građani, naši radnici,  tako da smatram da bi svako prema svojim mogućnostima trebalo da da doprinos u suzbijanju epidemije. Takođe, svima častitam Novu godinu, želim dobro zdravlje i da što pre izađemo iz ove situacije”- izjavio je Sotirov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker