Lokalna samouprava

“E. Miroljo” poklonio 10.000 zaštitnih maski gradu Pirotu

Kompanija E. Miroljo donirala je gradu Pirotu deset hiljada zaštitnih maski za lice u vrednosti od 2,4 miliona dinara. Reč je o troslojnim maskama sašivenim od atestiranog materijala i mogu se koristiti više puta, s obzirom da se mogu kuvati i peglati. Ovakve maske proizvodile su se u pirotskom pogonu E. Mirolja od početka epidemije COVID 19 i tada je određena količina zaštitnih maski donirana pojedinim radnim organizacijama i ustanovama.

“Od početka epidemije donirali smo zaštitne maske, ali ovo je prvi put da veću količinu, deset hiljada komada, doniramo gradu Pirotu. Opštini Dimitrovgrad ćemo pokloniti pet hiljada maski. Želim da napomenem da tokom dana treba da se završi carinjenje stotinu zaštitnih odela, skafandera, za medicinske radnike Opšte bolnice Pirot. Na ovaj način želimo da damo svoj doprinos sprečavanju širenja epidemije. Inače, E. Miroljo u potpunosti poštuje i realizuje propisane mere zaštite i uspeli smo da očuvamo proizvodnju i da se virus ne useli u naše pogone. Proizvodnju nismo prekidali i nadam se da ćemo svi uspešno izaći iz ove zajedničke borbe sa epidemijom”- izjavio je, Ljubiša Sotirov, predstavnik E. Mirolja.

Zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, zahvalio je na vrednoj donaciji koja će sigurno doprineti sprečavanju širenja zaraze, a sa druge strane smatra da ova donacija ima mnogo širi značaj.

“Prvenstveno, ovaj gest Kompanije “E. Miroljo” nosi jednu poruku da mi u Pirotu imamo društveno odgovorne kompanije koje pomažu svojoj zajednici onda kada je najpotrebnije. Zadovoljan sam što “E. Miroljo” nije jedina kompanija koja pokazuje ovakav vid odgovornosti. Poruka je i to da u ovim vremenima moramo da budemo solidarni, empatični i jedinstveni zato što ova epidemije će proći, a mi moramo da sačuvamo zdrav razum kako bismo izašli iz ove situacije sa što manje posledica. Mi danas primamo donaciju kada smo i doneli odluku o njenoj raspodeli. Pre svega maske će dobiti zdravstvene ustanove u gradu, a zatim predškolska ustanova i sve obrazovne ustanove. Ne želimo da čekamo početak drugog polugođa a da prosvetni radnici nemaju osnovna zaštitna sredstva. Nadamo se da će korona uskoro biti iza nas i da ćemo nastaviti da živimo normalno”- rekao je , Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker