Lokalna samouprava

“E. Miroljo” od danas na kolektivnom godišnjem odmoru, plan investicija i proizvodnje realizovan

U prvoj polovini godine, imajući u vidu poznatu situaciju oko epidemije covid 19, u Kompaniji “E. Miroljo” najvažniji ciljevi su bili očuvati poslovnu i finansijsku stabilnost i zdravlje zaposlenih. Na poslovnom planu, kaže pomoćnik direktora, Ljubiša Sotirov, i u vreme pogoršanja epidemiološke situacije svi radnici su bili upošljeni, program je realizovan prema planu. Jedan od najvećih problema u vreme pogoršanja epidemiološke situacije bila je distribucija gotovih proizvoda, s obzirom na brojne prodavnice u zapadnom i istočnom delu Evrope. 

“Otežano se odvijala distribucija gotovih proizvoda, što se odrazilo i na nivo prodaje koji je bio snižen. U datim okolnostima, kada se prevashodno vodilo računa o zdravlju, nije se mnogo kupovalo. Međutim, uspeli smo da održimo poslovnu stabilnost. Sa realaksacijom epidemijskih mera prodaja je poslednjih meseci znatno poboljšana, tim pre što imamo i onlajn prodaju i prilagođavamo se tržištu”- kaže Sotirov.

Sotirov ističe da svi planovi koji su zacrtani u smislu investicija su realizovani.

“Izgradnju sopstvene energane smo odložili za narednu godinu, ali svu proceduru oko obezbeđenja neophodne dokumentacije smo završili, što nam je i bio plan. Poslove koje smo započeli oko adaptacija hala smo u potpunosti završili. Sve hale su sada potpuno sređene, nove su, nabavljena je dodatna nova oprema, počev od šivaćih mašina, automata i dve nove krojačnice pored već postojećih. Svaka proizvodna hala sada ima po dve krojačnice što retko koja firma u Evropi ima”.

Sotirov je dodao da svi realizovani poslovi predstavljaju pripremu i stvaranje uslova za upošljavanje nove radne snage. Trenutno se radi u jednoj hali, a ostale dve, koje su potpuno opremljene novom opremom, čekaju trenutak kada će biti u funkciji. Sotirov je istakao da se sve finansijske obaveze prema radnicima, državi, javnim preduzećima i dobavljačima redovno i u potpunosti izmiruju što najbolje govori o stepenu likvidnosti. Takođe, ne treba zanemariti i mere koje je Fabrika preduzimala u cilju očuvanja zdravlja radnika.

Od danas zaposleni u Kompaniji “E. Miroljo” su na kolektivnom godišnjem odmoru u trajanju od deset radnih dana. Proizvodnja počinje 16. avgusta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker