Sport

Džudo jelka sa 260 ukrasa

Na 31 takmičenju u zemlji i inostranstvu, u ovoj godini pirotski džudisti osvojili su ukupno 260 medalja – 130 bronzanih, 76 srebrnih i 54 zlatne. Sva odličja poslužila su članovima džudo kluba „Ipon 010“ da ukrase novogodišnju jelku i da na simboličan način pokažu rezultate napornih treninga. Velika jelka koju je klubu darivalo JP „Srbija šume“, šumsko gazdinstvo Pirot, nije bila dovoljna za sve „ukrase“. Najvrednije odličje na jelku je okačila Mia Nikolić, vicešampionka Srbije.

„Ove godine osvojila sam 22 medalje. Najvrednija je srebrna sa Prvenstva Srbije zamlađe devojčice i dečake. Sledeće godine prelazim u stariju uzrasnu kategoriju i nadam se da ću biti još bolja“, naglasila je Mia Nikolić, vicešampionka Srbije.

„Džudo treniram dve godine i za to vreme osvojio sam tridesetak medalja. Sledećegodine ću preći u kategoriju mlađi dečak i nadam se da ću osvojiti više medalja nego ove godine“, rekao je Luka Golubović, jedan od najboljih poletaraca u Srbiji.

“Ni u najboljim snovima nismo očekivali ovakve rezultate. Kada smo 2021. godine osnovali klub imali smo desetak članova, a sada imamo više od stotinu. Samo ove godine osvojili smo preko 260 medalja na 30-ak međunarodnih takmičenja i prvenstava.

Prezadovoljan sam rezultatima, a posebno jer je Mia ove godine klubu donela prvu državnu medalju. Ove godine smo dosta napredovali na rang listi DŽudo saveza Srbije i trenutno, po broju bodova, zauzimamo 28 mesto od oko 140 klubova. Očekujem da sledeće godine budemo među prvih 20 i da naši džudisti osvoje još neku državnu medalju”, rekao je Danilo Drašković, trener Džudo kluba “Ipon 010”, sumirajući rezultate iz ove sezone.

„Svi ovi rezultati su posledica dobro organizovanog kluba i dobro planiranog rada sa svim kategorijama. Treninzi za rekreatice i početnike su tri puta nedeljno, a za takmičare 5 do 6 puta nedeljno. Treninzi su prilagođeni svim uzrastima, a imamo tri uzrasne grupe. Trenutno, zbog rekonstrukcije svlačionica u Sokolani, treninge imamo u prostorijama kupališnog kompleksa. U saradnji sa Sportskim centrom, trudimo se da redovno održavamo treninge. Nadam se da ćemo se vrlo brzo vratiti u Sokolanu“, rekao je trener Drašković.

Najstariji džudisti kluba „Ipon 010“ predstojećeg vikenda u Beogradu će prisustvovati finalu lige šampiona. Džudo savez Srbije i Crvena Zvezda u Štark arena nugostiće nabolje džudo klubove Evrope.

Za pirotske džudiste nema pauze, jer većinu 23. decembra očekuje polaganje za učeničke pojaseve.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker