Sport

Džudisti blistali na turniru „Mladost Evrope“ šesnaest medalja na međunarodnom turniru „Mladost Evrope“

Džudisti kluba „Ipon 010“ iz Pirota osvojili su danas šesnaest medalja (tri zlatne, šest srebrnih i sedam bronzanih) i pehar na međunarodnom turniru „Mladost Evrope“ u Nišu. Za medalje se borilo 26 pirotskih džudista u kategorijama stariji poletarci i mlađi i stariji dečaci i devojčice, odnosno deca uzrasta od 8 do 14 godina.

Milica Džunić, Sara Rakić i Miloš Panić osvojili su zlatne medalje, Staša Rakić, Katarina Nacić, Mia Nikolić, Luna Minić, Luka Golubović i Kostadin Kostić, srebrne, a Maša Potić, Dunja Igić, Dana Bojkić, Teodora Mijalković, Nikola Đurov, Vuk Tošić i Dimitrije Aleksić bronzane medalje. Pehar je ponovo ubedljivo osvojila ekipa mlađih devojčica. Džudiste kluba „Ipon 010“ su predvodili treneri Danilo Drašković i Marko Cenić, a ovaj rezultat je bolji od prošlogodišnjeg.

„Nastavljamo sezonu u sjajnom ritmu, kako smo i počeli, osvajanjem odličja u svim kategorijama. Ovoga puta bili smo skoro u najjačem sastavu i moram da naglasim da je većina džudista pokazala dobru borbenost i odličnu formu. Pojedini se nisu najbolje snašli, ali ima vremena da ispravimo sve greške, jer je tek početak sezone. Najbolje rezultate ostvarile su mlađe devojčice koje su osvojile pehar za prvo mesto u ekipnom plasmanu. Milica, Sara i Miloš, bili su ubedljivi u svojim kategorijama i osvojili zlatne medalje, a nadomak zlata bili su Staša, Kostadin i Mia. Ponovo imamo previše petih mesta, pa nam je zbog toga izmakao šampionski pehar. Ekipa Akademik iz Smedereva je prva, za samo jedan bod ispred nas. Drugo mesto u ekipnom plasmanu u konkurenciji 40 ekipa iz Srbije, Bugarske i Makedonije, veliki je uspeh,“ rekao je Danilo Drašković, trener DŽudo kluba „Ipon 010“.

Na turniru „Mladost Evrope“, koji je organizovao DŽudo klub „Šogun“ iz Niša učestvovalo je oko 400 takmičara iz 40 klubova iz Srbije, Makedonije i Bugarske. Sledećeg vikenda stariji poletarci, mlađi i stariji dečaci i devojčice nastupiće na Međunarodnom turniru „Nenad Cvetković Cvele“ u Nišu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker