Lokalna samouprava

Dvorište kompleksa zgrada u naselju Senjak, na 5.000 kvadrata, biće ogledni primer za slične investicije u budućnosti

Rok za završetak radova je do kraja građevinske sezone, biće 30 parking mesta više nego ranije, više zelenila, biće postavljen mobilijar, uređene staze za pešake, nova rasveta

Prostor površine preko 5.000 kvadratnih metara, koji se trenutno uređuje u naselju Senjak, predstavljaće model po kome će se u budućnosti uređivati sličnih prostori između zgrada, kazao je Pirotskim vestima direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov.

Brojke:

-površina prostora koji se uređuje – 5000 kvadrata

-30 parking mesta više nego do sada

-vrednost investicije 24 miliona dinara

-Ovo je prvo uređenje dvorišnih površina između stambenih zgrada u našem gradu. Grad je prepoznao ovaj problem i krenulo se najpre u izradu projektne dokumentacije a trenutno se realizuje prva ovakva investicija. Reč je o površini od oko 5.000 metara kvadratnih, menja se vodovodna i kanalizaciona mreža, postaviće se nova javna rasveta, biće dosta zelenila, mobilijara, biće ovo, sve u svemu, ogledni primer kako će se nadalje uređivati ovakvi prostori. Vrednost radova je oko 24 miliona dinara, izvođač je Kubik trans. Ovde smo za tridesetak mesta povećali broj parking mesta. Biće to uređeni parkinzi sa asfaltnom podlogom, biće behaton staze za pešake i mnogi drugih novina kada je o ovakvim prostorima reč-kazao je Pirotskim vestima direktor Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker