Kultura

Dve nagrade za pirotski teatar na “Malom Joakimu” – za kostimografiju i dramski tekst

Na 11. po redu Festivalu profesionalnih pozorišta “Mali Joakim”, koji je održan u Užicu, pirotski teatar dobio je nagrad “Mali Joakim” za kostimografiju. Pirotski teatar na ovom festivalu predstavio se komadom “Plavi zec”, a autor nagrađene kostimografije je Magdalena Klašnja. Pirotski teatar dobio je nagradu “Mali Joakim” i za najbolji dramski tekst za predstavu “Plavi zec” autora Nataše Ilić. Predstavu pirotskog teatra “Plavi zec” režirao je David Alić.

Nagrađenu predstavi pirotski ljubitelji teatra moće da pogledaju ponovo u Pirotu i to u okviru Festivala malih formi, koga veoma uspešno uz podršku Grada Pirota organizuje Narodno pozorište Pirot.

Piroćanci će od 29. oktobra do 2. novembra uživati u ukupno pet izvanrednih komada, računajući i komad pirotskog teatra.

Gostuju ukupno četiri predstave a Piroćanci će moći da uživaju u bravurama poznatih glumaca Vojina Ćetkovića, Slobode Mićalović, Dejana Lutkića, Nebojše Milovanovića, Petra Strugara, Igora Đorđevića i drugih. Po tradiciji, na kraju Festivala predstaviće se i domaći teatar predstavom “Plavi zec slavi rođendan”.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker