Gradska hronika

Dve decenije postojanja i rada EU kluba koji radi u okviru Bugarsko trovinsko-industrijske komore (BCCI)

Izvršni direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić i pomoćnik izvršnog direktora za marketing Aleksandar Simonović su 24. januara u Hotelu Balkan u Sofiji prisustvovali na sastanku koji je organizovan povodom 20. godina postojanja i rada EU kluba osnovanog pri Bugarskoj trgovinsko – industrijskoj komori (BCCI). EU klub je na inicijativu Enterprise Europe Network a uz finasijsku podršku Evropske komisije osnovan 2000. godine sa ciljem promocije procesa pridruživanja Evropskoj uniji, podizanja svesti o izazovima i mogućnostima za MSP i integraciji lokalnih preduzetnika na tržištu Evropske unije.

Sastanak su otvorili predsednik Bugarske trgovinsko – industrijske komore Cvetan Simeonov, potpredsednica Republike Bugarske Iliana Iotova, komesar EU za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Maria Gabriel, Zornitsa Ruslenova i predsednica EU kluba Ingrid Shikova.

Sastanku su prisustvovali ambasador Srbije u Bugarskoj Nj. E. Doc. dr Zeljko Jovic, Prvi sekretar u Ambasadi Srbije u Bugarskoj Miodrag Sekulić, mnogobrojne diplomate, visoki zvaničnici i privrednici iz Bugarske.

Teme sastanka bile su Nova evropska komisija – prioriteti i mogućnosti za posao i Unija za radna mesta, rast i konkurentnost – ključni sasojci za uspešno predsedovanje EU i naredni prioriteti.

Radi podsticanja novih inicijativa i stvaranja poslovnih prilika predstavnici Slobodne zone su potom održali niz sastanaka u oblasti transporta i logistike.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker