Lokalna samouprava

Dvadeset mladih lekara dobilo posao

U Svečanoj sali opštine Pirot danas je dvadeset mladih lekara potpisalo ugovore u okviru konkursa  za  zapošljavanje mladih lekara, koga opština Pirot realizuje treću godinu za redom.

_DSC8351_resize

Predsednik opštine Vladan Vasić kazao je da je prošle i preprošle godine za ove namene izdvojeno po deset miliona dinara, a ove godine osam miliona dinara.

-Prve godine smo obezbedili posao za po pet lekara u Domu zdravlja i bolnici, a prošle i ove za po 20 lekara jer smo na preporuku rukovodstva ovih ustanova smanjili plate kako bi što veći broj mladih lekara bio upošljen. Ove godine smo uveli kriterijum da svi mladi lekari koji imaju prosek veći od 9.5 budu automatski primljeni bez sagledavanja ostalih kriterijuma-kazao je Vasić.

_DSC8364_resize

Prva na rang listi je Dragana Todorović, koja je Medicinski fakultet završila sa prosekom ocena od 9.77.

-Ovo mi je druga godina zaredom kako učestvujem u ovom programu i moram da kažem da je ovo sjajna šansa za sve mlade lekare koji sve teže dolaze do posla. Trenutno sam na Prijemnom odeljenju a želja mi je da upišem specijalizaciju iz oblasti pedijatrije-kazala je Todorovićeva Pirotskim vestima.

_DSC8366_resize
Dragana Todorović

tekst i foto Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

4 Comments

  1. Moramo da verujemo u ove mlade ljude, da im se da šansa.. i ja kažem bravo za svaki pravi potez i Vasiću i ostalima koji imaju konkretne rezultate. A ne da bijemo po neke magle i da slušamo samo hroniku.

  2. Sta ga hvalite niste mi jasni, sta bravo, svako tako radi pre izbore, setio se da zaposli 20 jaka stvar, bolje da razmislja da dovede neke investitore umesto sto pere pare….., Konkretno mislim na zatvoreni bazen i ostalo da ne nabrajam. Kada budem video da na biro smanje procenat nezaposeljenosti na oko 50 posto nista do tad…, jeste lepo je to sto kaosredjuju grad pale narod i ta sranja, ali dzaba je sve to kad mi mladi idemo iz pirota.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker