Gradska hronika

Dva zlata za Temštanke na gastronomskom festivalu u Nišu

Na Gastronomskom festivalu u Nišu, koji je održan danas, dve zlatne medalje pripale su Udruženju žena sa sela”Temštanka”, iz Temske, sa Stare planine. Zlatne medalje Temštanke su dobile u kategoriji pita i u kategoriji nacionalnih kuhinja. Pirot i Stara planina su zahvaljujući ovim nagradama još jednom opravdali Evropsku nagradu EDEN za lokalnu gastronomiju iz 2015. godine i pokazali da naš kraj u kulinarskim krugovima ne važi  slučajno za gastronomsku prestonicu Srbije.

Da je pirotska i staroplaninska trpeza najukusnija na ovim prostorima, svedoče brojne nagrade i priznanja UG Temštanka iz Temske, koje učestvuju na svim gastro festivalima u zemlji i izazivaju veliku pažnju i oduševljenje ukusima koje kreiraju ove vrhunske domaćice.


– Trudimo se gde god se pojavimo da Staru planinu, Temsku i Pirot predstavimo na najbolji  mogući način. Dobijamo nagrade širom Srbije i ponosni smo na naša jela, način pripreme i prezentaciju. Mnogo nam pomažu Turistička organizacija Pirot i Grad Pirot. Ljubomorno čuvamo recepte i načine pripreme, ali najbolje ukuse, izvorne i tradicionalne, možete osetiti jedino kod nas, na našem Festivalu staroplaninskih jela, u selu Temska. Ove godine, pozivamo vas na 9. Festival staroplaninskih jela koji se održava 14. jula. Od jela i jedinstvenih specijaliteta prezentovana su, sad već poznata i jedinstvena sarma u lipovom listu, sarma u listu od lobode, pohovana boranija, pihtije od boba, salata od vrganja, banice razne, recelj i slično.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker