Sport

Dva zlata za devojčice iz Kluba ritmičke gimnastike “Sirene” iz Pirota

U subotu je u Beogradu, u organizaciji Gimnastičkog saveza Srbije- RG, održano Državno takmičenjem u ritmičkoj gimnastici, u grupnim vežbama C programa ( 8 i više devojčica). Pionirke  I kadetkinje KRG ,,SIRENE” bile su uspešne u svojim kategorijama I osvojile 1. mesto I zlatne medalje. Takmičilo se 22 klubova, 55 ekipa u različitim kategorijama, I oko 700 devojčica  iz  cele Srbije. U kategorijama  gde su nastupale devojčice KRG SIRENE, pionirke 2010. i mladje  – bilo je 11 ekipa, dok je u kategoriji kadetkinja 2008. i mladje bilo 28 ekipa. Devojčice su imale odlične  nastupe I po osvojenim bodovima I ocenama zauzele1. mesto I zlatne medalje u svojim kategorijama.

Prethodnog vikenda 5  takmičarki naseg kluba učestvovalo je na veoma jakom Medjunarodnom turniru -Trofej Novog Sada, gde je  ucestvovalo 17 zemalja I oko 600 devojčica.

U svojim kategorijama najbolji plasman ostvarile su Iva Mančić (2008.) 6. mesto i Jelka Krstić (2011) 8. mesto, dok su ostale zauzele 13,16,  I 22. mesto. Za devojčice je ovo veliki uspeh jer su imale priliku  da se takmiče u svojim kategorijama sa devojčicama iz najboljih ruskih, bugarskih, hrvatskih, rumunskih, I dr.klubova koji su učestvovali na ovom turniru.

Naredna takmičenja  koja predstoje su u grupnim  i individualnim vezbama 21. Aprila, u Nišu, i 28.aprila u Svilajncu,  gde će imati svoje nastupe  samo takmičarke u individualnom programu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker