Obrazovanje

Dva učenika Ekonomske škole Pirot u finalu takmičenja iz matematike „Kengur bez granica“

Takmičenje „Kengur bez granica” 2023. održano je u četvrtak, 16. marta 2023. godine u 10.00 časova. Osnovni cilj takmičenja „Kengur bez granica” je popularizacija matematike. Cilj takmičenja je i povećanje interesovanja za matematiku i prirodne nauke, kao i stepena logičkog i kombinatornog mišljenja, razumevanja tekstova i primene stečenog matematičkog znanja. Učenici u celom svetu, u preko 90 država, razmišljaju o istim problemima i rešavaju iste zadatke koje je odabrala komisija sastavljena od matematičara, predstavnika tih država.

Takmičenje „Kengur bez granica“ je najmasovnije matematičko takmičenje na svetskom nivou. Vreme odražavanja takmičenja je jedinstveno u celom svetu, istog dana u isto vreme. Ove godine je takmičenju u Srbiji učestvovalo 2.633 učenika.


Na takmičenju je učestvovalo i 9 učenika Ekonomske škole Pirot. Dva učenika, učenik 1. razreda Uroš Ćirić i učenica 2. razreda Jovana Jenačković, su postigla fantastičan rezultat i plasirala se na finalno takmičenje koje će održati na Prirodno matematičkom fakultetu u Kragujevcu poletkom juna meseca.
Ovo postignuće je jasan dokaz da se pored stručnih predmeta iz oblasti ekonomije, usluživanja i kuvarstva u našoj školi jednaka pažnja posvećuje i opšteobrazovnim predmetima, o čemu svedoči i zavidan uspeh učenika na mnogim takmičenjima, uključujući i ovo.

Mentor učenicima je profesorka matematike Mila Nikolić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker