Sport

Dva Piroćanca na klupi timova koji se bore u Evroligi. Veliko priznanje za pirotsku školu košarke

Nakon Marka Pešića, koji veoma uspešno obavlja funkciju generalnog menadžera košarkaškog kluba Bajern iz Minhena, danas je još jedan Piroćanac – veoma uspešni internacionalni košarkaški trener Oliver Kostić, dobio veliko priznanje za svoj rad jer je promovisan u trenera prvog tima minhenskog Bajerna nakon odluke rukovodstva kluba da uruči otkaz dosadašnjem treneru Dejanu Radonjiću koji nije imao dobar skor u  Evroligi sa šest pobeda i čak 11 poraza. Kostić je Radonjiću bio prvi pomoćnik. Interesantno je da će pirotska košarka imati čak dva trenera koji će voditi timove koji će se takmičiti u Evroligi – Svetislava Pešića na klupi Barselone i Olivera Kostića na čelu Bajerna. 

fotografija – lična arhiva Olivera Kostića

Sa dolaskom Pešića na mesto generalnog menadžera Bajern je strahovito napredovao a ambicije kluba su nikad veće. Nakon otkaza treneru Dejanu Radonjiću, odlukom rukovodostva kluba, Kostić je iz omladinskog pogona dobio “prekomandu” i preuzeo kormilo prvog tima. Kostić je inače bio Radonjićev pomoćnik i u Bajernu je od 2018. godine.

foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Inače, u Bajernu kao trener mlađih selekcija takođe vrlo uspešno radi još jedan mladi i veoma perspektivni trener Mihajlo Mitić, koji je prošle sezone kao pomoćni trener juniora osvojio prvenstvo Nemačke.  Mitić je veoma uspešno vodio i KK Pirot. 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker