Kultura

Dušan Antić nastavio vekovnu tradiciju sviranja frule u svojoj familiji. Danas dobio i značajnu nagradu – drugo mesto na Saboru frulaša Srbije u Prislonici kod Čačka

Naš dvadesetjednogodišnji sugrađanin Dušan Antić, dugogodišnji član Narodnog orkestra i Folklornog ansambla Doma kulture danas je dobio drugu nagradu na Saboru frulaša Srbije, najznačajnijem takmičenju frulaša u zemlji koje je ove godine zbog epidemiološke situacije održano onlajn. Dušan je nagrađen za kompoziciju “Medena frula” za koju je snimio i spot na Staroj planini, tačnije kod sela Dojkinci.

dusan antić frulaš

-Reč je o najznačajnijem domaćem takmičenju frulaša, na kome sam ranije osvajao nagrade, jednu drugu i treću, ali mi je ova koja je danas objavljena možda i najdraža jer sam ujedno zahvaljujući Stefanu Ćiriću i Muzičkom studiju Buda snimio i spot na Staroj planini pa je utisak zaista izvanredan-kaže Dušan za Pirotske vesti.

Dušan inače frulu svira čitavu deceniju, a nastavio je vekovnu tradiciju svojih predaka, pradede i dede.

-Frula je zaista čaroban instrument i nekako je sinonim za istoriju, tradiciju, kulturu naše zemlje, posebno našeg kraja, staroplaninskog, tradicionalno stočarskog podneblja. Želim da se zahvalim prijateljima iz Narodnog orkestra i Folkornog ansambla Doma kulture, posebno Stefanu Ćiriću koji je snimio izvanredan spot i Nikoli Kitanoviću, koji je u svom Muzičkom studiju Buda snimio samu pesmu-kaže Antić za Pirotske vesti.

frulaš dušan antić

Spot i skrinšotovi – Stefan Ćirić

[Best_Wordpress_Gallery id=”55″ gal_title=”Medena frula”]

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker