Gradska hronika

Druženje sa decom iz pripremnog predškolskog programa isturenog odeljenja OŠ “Sveti Sava” u Krupcu

U isturenom  odeljenju škole „Sveti Sava„ u Krupcu od 1. novembra počela je sa radom grupa za pripremni predškoslki program. Grupa je otvorena na zahtev meštana uz podršku lokalne samouprave. Za razliku od prošle školske godine kada ni jedno dete nije pohađalo predškolski program u Krupcu, ove godine u grupi je petoro predškolaca i još dvoje dece mlađeg uzrasta.

Na poziv direktora škole i meštana mr Vladan Vasić obišao je školu u Krupcu i razgovarao sa roditeljima i zaposlenima o daljim mogućnostim za unapređenje. Sa mališanima koji pohađaju pripremni predškolski program, uz kolače i sok, razgovarao je o tome kakvu bi oni školu želeli i u kakvim bi uslovima voleli da borave.

 

„Ja sam na poziv direktora škole i roditelja obišao ovu ustanovu jer smo se pre početka školske godine dogovarali da u Krupcu otvorimo predškolsko odeljenje da bi deca mogla da pohađaju vrtić u boljim uslovima i bliže svojim domovima”- rekao je, mr Vladan Vasić. 

Škola u Krupcu ima 62 đaka, ima učenike od drugog do četvrtog razreda ali nema u prvom.  „Ovo je dobra ideja da otvorimo odeljenje predškolske grupe i da posle toga deca krenu  ovde u prvi razred.  Škola je dobro uređena, jesenas smo uredili dvorište škole, asfaltirali prilaz školi, nabavili smo rekvizite, toplo je i zaista nema razloga da deca iz Krupca idu u Pirot kada već ovde postoje ovakvi uslovi, veoma mi je drago da smo videli decu koja pohađaju ovaj vrtić i čak i mlađu decu koja kažu da bi volel da budu ovde“ – rekao je Vasić i dodao da  su i roditelji zadovoljni i da bi  i udrugim selima moglo da se radi na  slličan način.

Vasić je rekao da je otvaranje pripremnog predškolskog programa u Krupcu  veliki napredak i podsetio  da je  za dobijanje saglasnosti   Ministarstva potrebno da grupa van matičnog vrtića ima najmanje petoro dece.  „To je ovde urađeno na inicijativu roditelja, zajedno sa direktorom škole uz pomoć lokalne samouprave zatražena  je saglasnost  Školske uprave iz Niša i dobili smo je i odredili osobu iz  vrtića koja će da radi sa ovom decom.“ – istakao je Vasić.

Marjan Rančić, direktor OŠ „ Sveti Sava“  podsetio je da je još jula meseca zajedno sa roditeljima i lokalnom samoupravom  škola podnela zahtev za otvranje predškoslke grupe u selu Krupac i u selu Izvor. Procedura je zahtevna pa je saglasnost  za otvaranje predškolske grupe od Ministartsva prosvete stigla 1. novembra. „Urađen je elabtorat, plan i program već immao jer imao tri preškolske grupe u gradu. Malo se kasnilo ali na veliku radost meštana počeo je sa radom vrtić prvog novembra. Danas u Krupcu i fudbalski klub proslavlja svoj jubilej pa je ovo bila prilika da pokažemo svima kakvi su uslovi u selu i da je u stvari mnogo bolje  da deca iz Krupca budu predškolci i đaci u svojoj školi i da svi vide da imamo dobre uslove za rad u seoskim školama“ – rekao je direktor, Marjan Rančić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker