Kultura

Drugo veče Nišvila u znaku etno džeza

Sinoćnjim nastupom na Nišvilu Biljana Krstić i grupa Bistrik proslavili su 15 godina zajedničkog rada. Publika je uživala u nesvakidašnjoj kombinaciji džeza i ruske tradicije Olega Kirijeva i Orlan benda, muzici slovenskog sastava Jazz punt big banda i bugarskog benda Dirty Purchase. Na niškoj Tvrđavi sinoć su nastupili i Stanislaw Slowinski, The jazzcotech dancers i zvezda večeri, Soweto Kinch. 

FOTO: Shime, Nišvil
FOTO: Shime, Nišvil

Biljana Krstić i grupa Bistrik izveli su pesme Korube, Lepu me je majka rodila, bugarsku numeru Ergen dedo i pesme sa novog albuma, priredivši publici fantastični etno džez koncert.

Organizatori Nišvila ove godine pripredili su koncert i u Kazneno popravnom zavodu u Nišu. Pred zatvorenicima juče su nastupili Benny Brickman band iz Niša i bugarski bluzeri Poduene blues band, a biblioteci KPZ-a organizatori Nišvila poklonili su sabrana dela Gabrijela Garsije Markesa.

nisvil111

Treći dan Nišvila otvara poljski sastav Quindependence, koji čine studenti džez akademije u Krakovu. Večeras nastupaju i američki saksofonista Bill Evans i njegov bend, britanski bend Shakatak,  Tango&Jazz Quartet iz Argantine, kao i sastavi grada domaćina Eyot&Friends i EL Jazzyra.

Na Midnight Jazzdance stage-u publika će od ponoći moći da čuje domaći WC7, britanski Nightmares On Wax, i bugarski DJ Skill & Ramsey Hercules.

Poslednje festivalske fečeri, u nedelju, pred publikom Nišvila nastupiće najbolji soul vokal svih vremena, Joss Stone.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker