Obrazovanje

Druga nagrada za pirotskog gimnazijalca, Nemanju Krstića, na Republičkoj smotri u oblasti multimedije

Na Republičkoj smotri FILMić u oblasti multimedije, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, učenik Gimnazije Pirot, Nemanja Krstić osvojio je drugu nagradu za montažu i animaciju u specijalnoj kategoriji. Njegov mentor je, profesorka Računarstva i informatike, Irena Vidanović.

Smotra je deo inicijative Partners in Learning kojom kompanija Microsoft želi da omogući aktivniju ulogu učenika u kreiranju medijskih materijala i populariše ovaj vid digitalne pismenosti u školi, kroz saradnju učenika sa nastavnikom-mentorom na izradi projekata. Smotra predstavlja pravi izazov za učenike, ali i nastavnike Informatike i računarstva, tehnike i tehnologije, kao i za sve druge nastavnike, jer se od učesnika očekuje kreativan pristup u radu, orginalni sadržaji u vidu igranih i animiranih filmskih sekvenci, visok stepen poznavanja softverskih alata i hardverske opreme, kao i sposobnost prezentovanja sopstvenog rada.

Na finalni nivo je stiglo 26 filmova koji su preglegani i ocenjeni od strane stručnog žirija. Najbolji radovi, kao i njihovi mentori, će biti nagrađeni nagradama koje je su obezbedili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fimek – Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, kao i suorganizatori i sponzori Smotre. I ove godine, Filmski festival u Ravnom Selu izabraće učenika koji će učestvovati na njemu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker