Sport

Drakonske kazne prvoligašima – ekipi Kabela i Smedereva

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, posle dopisa UEFA kaznila je ekipe Kabel i Smederevo oduzimanjem deset bodova ali i drakonskim novčanim kaznama, piše portal Mozzartsport. Nakon ovih kazni, tabela Prve lige izgledaće prilično drugačije, a Radnički će nakon najnovijeg raspleta sa osmog “skočiti” na šesto mesto Prve lige.

Do drakonskih kazni došlo je nakon dopisa UEFA a nakon meča između ove dve ekipe. UEFA je izrazila sumnju u regularnost tog meča uz navode da je reč o “ugrožavanju integriteta fudbalskog takmičenja”. Kabel je na pomenutoj utakmici vodio 1:0 na poluvremenu, domaći tim je na kraju preokrenuo i pobedio u meču 2:1.

-Uplate u kladionicama su alarmirale UEFA, koja je potom poslala svoja saznanja FSS-u. Disciplinci su danas zasedali povodom ovog meča i presudili da Kabel kazne oduzimanjem 10 bodova i novčanom globom od 3.000.000 dinara, dok će Smederevci pored oduzetih 10 bodova morati da plate i 2.000.000 dinara. Kabel je do danas bio na trećem mestu tabele sa 26 bodova, jednim manje od lidera Metalca, a sada će pasti na 14. mesto, dok je Smederevo imalo 22 boda i bilo na sedmoj poziciji, dok će sada biti 15. na tabeli-stoji na portalu Mozzartsport.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker