Lokalna samouprava

Dragana Tončić: Imenovanje za poverenika je izuzetna čast, ali i velika obaveza i odgovornost

Ovih dana u Povereništu Srpske napredne stranke u Pirotu došlo je do promene na samom vrhu. Umesto dosadašnjeg poverenika, Milana Jovanovića, odlukom predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, imenovana je Dragana Tončić, koja se, pored redovnih obaveza kao načelnica Pirotskog upravnog okruga, nametnula svojim angažovanjem i rezultatima rada u Povereništvu.

-Za mene je izuzetna čast da sam od predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića, imenovana za poverenika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Pirotu. Drago mi je što žene zauzimaju pozicije koje su nekada bile rezervisane samo za muškarce. Ovo jeste privilegija i čast, ali i velika obaveza koja zahteva rad,  veliku odgovornost i energiju, pored obaveza koje imam kao načalnica Pirotskog upravnog okruga. U Poverenštvu postoji veoma dobra sinergija, dobar tim, veliki broj članova stranke, preko četiri hiljade, i sve je više mladih ljudi, što svakako olakšava rad. Drago mi je da ima mnogo mladih akademskih građana koji žele da svojim znanjem doprinesu radu Povereništva. Ove godine, nažalost, korona nas je sprečavala u mnogim akcijama koje su obaveznim redosledom bile u planu, a na kraju krajeva na to nas obavezuje i statut stranke-kaže Tončićeva i dodaje da se do kraja godine planira još nekoliko akcija.

-U ovakvoj situaciji najvažnije je sačuvati zdravlje ljudi, a onda završavati planirane aktivnosti. Imali smo u toku prethodnog meseca jednu kampanju – deljenje informatora. Do kraja godine planiramo još neke akcije, tu se uvek posvećuje velika pažnja deci, naročito iz socijalno ugroženih porodica kako bismo ih obradovali prigodnim poklonima. Naravno, sve što radimo, naglašavam, maksimalno vodimo računa o primeni mera zaštite, jer je zdravlje na prvom mestu. To je ono što planiramo do kraja godine, a već početkom naredne slede obaveze oko Povereništva, mesnih odbora, saveta u Povereništvu koje treba obnoviti i da se krene sa daljim radom, jer mi smo, bukvalno, trista šesdeset pet dana dostupni građanima. Tu su svakodnevni razgovori, ne samo sa mnom, već i sa predstavnicima Gradskog odbora koji su odbornici ili većnici. Želimo da pomognemo po svakom pitanju građana koliko smo u mogućnosti. Kao predstavnici vlasti otvoreni smo za razgovor o svakom problemu. Tako je i do sada bilo, a tako će biti i ubuduće. Na ovaj način zadržavamo jedan kontituitet u radu. Naš kol centar radi svakog dana sa ciljem da pomognemo ljudima. Na primer, trenutno veliku pažnju posvećujemo starijim od 65 godina. Ljudi nam se javljaju i uspešno realizujemo i ovakvu aktivnost gde brinemo o njihovom zdravlju i njihovim potrebama”- izjavila je, za Pirotske vesti, Dragana Tončić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de