Gradska hronika

Dr Zdravković negira tvrdnje pacijenta iz Dimitrovgrada

Dr Nenad Zdravković demantovao je optužbe svog pacijenta iz Dimitrovgrada Ivana Dimitrova koji je Dijagnostički centar “Zdravković” iz Pirota optužio da mu je prilikom snimanja želuca umesto barijuma data tečnost na bazi natrijum-hidroksida. Dr Zdravković kaže da takve hemikalije u ordinaciji jednostavno nema i dodaje da je pacijent u ordinaciju došao u veoma lošem stanju, da je pljuvao i noć pre pregled povraćao krv i da je zbog toga loše reagovao na barijum koji je popio pre snimanja.

_DSC4174_resize

– Pacijent je došao na pregled u Ordinaciju sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.  Desetak dana je pljuvao krv, a noć pred pregled je povraćao krv. Pacijent je sam rekao da je tokom konzumiranja barijuma, osetio gadjenje, nagon za povraćanje i da je povraćao a što se vrlo često dogadja kod pacijenata. Drugo što je jako značajno, što je i sam pacijent naveo je da je osetio neke probleme u grlu. Na pregledu kod otorinolaringologa nadjen je jak otok (edem ) laringsa, odnosno grkljana, zbog čega je počeo da ima problema sa disanjem koji su se i nakon date terapije pogoršavali. Zbog toga je posle izvesnog vremena uradjena traheotomija, kako bi mogao normalno da diše- kaže dr Nenad  Zdravković i dodaje da u ordinaciji ’’Zdravković’’ u kojoj radi kao konsultant nema natrijum hidroksida.

– Prema tome, pacijent nije popio natrijum hidroksid, već je popio barijum što može da se vidi na osnovu načinjenog snimka želuca. Na Gastroskopiji u Beogradu je nadjen barijum u želuci i na skeneru u Urgentnom centru opisan je barijum u crevima. Poznato je da ukoliko se konzumira natrijum hidroksid dolazi do jako velikih oštećenja jednjaka, creva, želuca, do krvavih proliva, perforacije i drugih velikih komplikacija, a što pacijent od svega toga nije imao. Pacijent je imao oštećenja jednjaka i želuca (erozivni ezofagitis i gastritis) a to je imao i pre pregleda- kaže dr Zdravković.

Doktor Zdravković, koji je i zamenik direktora Opšte bolnice Pirot kaže ’’da je u pozadini ovolike medijske pompe što je sredinom prošle godine došlo do smene rukovodstva Opšte bolnice’’.

-Imenovan je novi direktor a ja sam imenovan za zamenika direktora. Došlo je i do odredjenih drugih kadrovskih promena u Bolnici i verujem da je razlog to. Kako drugačije objasniti činjenicu da je u isto vreme podneta prijava za zamenu krvi a data je štura informacija o tome bez navodjena imena i bez uzimanja izjava od pacijenta. Ne verujem da je razlog što je jedan dogadjaj bio u državnoj Bolnici a drugi u privatnoj ambulanti. I pored svega što se dogodilo, meni je drago što se pacijent oseća dobro i što neće imati nikakvih posledica- kaže dr Zdravković.

A.Ć.

Slične vesti

13 Comments

 1. Ma da li se ovaj doktor slusa sta prica? Lepo inspekcija da mu zabrani rad dok se slucaj ne ispita. Na kraju ce biti da je ovaj jadan covek sam popio to sto nije trebalo. Imaju li pojedinci i truncicu morala..

 2. Ovom tzv.“Doktoru“ treba pod hitno da se oduzme dozvola za rad, i da se ispita kako moze da radi istovremeno i u drzavnoj i u privatnoj zdravstvenoj ustanovi???!!!

 3. Svako ko je snimao želudac zna kako izgleda barijum, spada u domen fantastike da se on zameni nečim drugim, a da to iskusan profesionalac poput dr Zdravkovića ne primeti.

 4. Dr. Nenad Zdravković konsultant u ordinaciji “Zdravković” !!!???. Pa ovo već prevazilazi sve granice. Znači da treba pozvati na odgovornost i lekara (ili tehničara) koji je dao supstancu pacijentu ali i vlasnika ordinacije. Šta se tu upliće dr. Nenad Zdravković – KONSULTANT???!!!???

 5. Kao hemicar samo mogu da kazem da onaj jobpopije NAOH tesko ostaje ziv ili ostaje sa trajnim ostecenjima tako mi iva prica ne pije vodu.

   1. Darija, bruko hemicarska. Lapsus menti ne postoji. To sto tebe muci je lapsus mentis. Kako nije preporucljivo da se neznanje javno ispoljava, najhitnije se javi uciteljici.

 6. Potpuno je besmisleno prepirati se oko nebitnih stvari, lapsusa i sl. G-dine Toliću, to u šta ja verujem ili ne apsolutno nije bitno za, još malo pa tragediju, koja se dogodila. Saopštenje “konsultanta” ordinacije je blago rečeno smešno, tim pre što je usledilo nakon drugačijeg saopštenja istog čoveka. Vidim da poznajete hemiju i latinski (ali ne i lepo ponašanje) pa probajte (učinite napor) da razmislite o činjenicama koje je izneo u dva saopštenja dr. Zdravković. Ako nađete logičnost i doslednost u tome – svaka Vam čast.
  Ne radi se ovde o lapsusima u komentarima nego o nemaru, zloupotrebama, neodgovornosti od strane ljudi od kojih se to najmanje očekuje i najteže osuđuje jer su posledice, blago rečeno, nesagledive.
  Nemojte samo reći da verujete da je dr. Zdravković konsultant u pomenutoj ordinaciji.
  I još nešto. ne osuđujem čoveka unapred, ali njegove izjave same rade protiv njega.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker