Korona virus

Dr Manić: Danas ćemo vakcinisati oko 1.000 ljudi, nastojimo da u što kraćem roku postignemo veću masovnost

Tokom noći u Pirot je dopremljena nova količina kineske vakcine, tako da će danas u Pirotu oko hiljadu građana biti vakcinisano. Kako je izjavila Pirotskim vestima koordinator za imunizaciju Doma zdravlja Pirot, dr Marina Manić, prepodne će biti vakcinisani građani drugom dozom, a poslepodne oni građani koji imaju zakazan termin primiće prvu dozu. Prema podacima od nedelje u Pirotskom okrugu vakcinisano je 38.120 ljudi. Najveći obuhvat, od 33,3 posto, je u Pirotu.

“Danas će na našem vakcinalnom punktu proći oko hiljadu ljudi. Nastojimo da uz dobru organizaciju ovako veliki broj građana bude vakcinisan u jednom danu i sigurno ćemo uspeti. Potrudili smo se da naši sugrađani ne trpe i da u što kraćem roku prime vakcinu. Ističem opet, jedini način da se borimo protiv korone je vakcinacija, i cilj nam je da se vakcinacija realizuje u što kraćem roku sa što većim obuhvatom ljudi”- kaže dr Marina Manić.

Sutra oko 400 građana, koji imaju zakazan termin, primiće prvu dozu kineske vakcine. Mali broj vakcina ostao je za one koji nisu zakazali termin tako da se apeluje na strpljenje, jer se nova isporuka vakcina očekuje posle praznika.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker