Privreda

Dr Kostić: Postoji održivost naše Naučne konferencije, njen kvalitet raste

Nedavno je u Pirotu, u organizaciji Ugovorne okružne privredne komore Pirot, Srpske akademije nauka i umetnosti, grada Pirota i nekoliko fakulteta, održana 6. Međunarodna naučna konferencija “Regionalni razvoj i prekogranična saradnja. Kao što je poznato, predstavljeno je oko šezdesetak naučnih radova čija se implementacija očekuje u narednom periodu kaže, pored ostalog, predsednik UOPK Pirot, dr Dragan Kostić.

Veoma je značajno i to da se Fakultet iz Bora, koji je u stvari deo Fakulteta rudarstva iz Beograda, prijavio sledeći put uđe u zajedničku organizaciju. Pridružuju se veoma značajni fakulteti zato što se vidi da postoji održivost Naučne konferencije, a sa druge strane da njen kvalitet raste, kaže dr Kostić.

“Upravo zbog toga mi ćemo za iduću godinu da pripremimo povećanje kvaliteta naše Konferencije i njenog koeficijenta u naučnom pogledu. Regionalni razvoj i prekogranična saradnja je veoma interesantna i značajna  tema i naučni radnici pišu o tome. Moram da kažem da nekoliko godina nije bilo podrške evropskih fondova prekogranične saradnje, ali to će se promeniti, tako da svi radovi u ovoj oblasti zaslužuju pažnju. Radovi koji su se bavili logistikom i prekograničnom saradnjom privukli su veliku pažnju. Istaknuti su problemi koje izaziva dobavni lanac snabdevanja preko luka, to su radovi koji su dosta životni i interesantni, bilo je radova koji su se bavili prekograničnom sociologijom i radova koji su tretirali neekonomska pitanja. Za nas su, ipak, najznačajniji radovi koji su se bavili ekonomskim pitanjima, zato što očekujemo da border saradnja treba da podigne ekonomski razvoj” – izjavio je dr Kostić.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker