Ostale vesti

Dr Ilić: U pirotsko zdravstvo opština investirala preko 71 milion dinara

Na današnjoj konferenciji za novinare Koalicije za Pirot, odbornički kandidat dr Radovan Ilić demantovao je sve navode iznešene na konferenciji za novinare SNS-a, Povereništva u Pirotu. Dr Ilić je kazao da o zdravstvu može da priča i zdravstvom da se bavi samo onaj koga koga krase visoke moralne karakteristike, etičnost, ali i motivisanost i posvećenost struci kojom se bavi zdravstveni radnik. Po njegovim rečima, lokalna samouprava je veoma snažno podržavala zdravstvo u Pirotu, i Dom zdravlja, čiji je opština osnivač, ali i Opštu bolnicu, nad čijim radom ingerencije ima Ministarstvo zdravlja. Lokalna samouprava je u u protekle četiri godine za potrebe pirotskog zdravstva izdvojila 71.8 milion dinara, kazao je dr Ilić.

ACA_1546_resize

-Želim da demantujem sve ono što je rečeno na toj konferenciji i mogu da kažem da samo neodgovoran i nedovoljno obavešten čovek koji se bavi strukom može da priča na takav način kako je to iznešeno pre dva dana. Naime, pokušalo se najpre da se omalovaži učešće lokalne samouprave u organizovanju i funkcionisanju zdravstvene zaštite u Pirotu. OD 2012. pa do 2016. godine, ukupno za potrebe pirotskog zdravstva planirano je i potrošeno 71,8 miliona dinara, od čega za potrebe Doma zdravlja 52.2 miliona a za potrebe Opšte bolnice Pirot 19.5 miliona dinara. Pri tome, lokalna samouprava nema nikakvih zakonskih ovlašćenja da sufinansira Opštu bolnicu Pirot koja je pod direktnom ingerencijom Ministarstva zdravlja. Kompletno je, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, iako to nije obaveza lokalne samouprave već Ministarstva zdravlja, obnovljeno Dečje odeljenje, Ginekološko odeljenje i Porodilište u Opštoj bolnici Pirot. Takođe, osim ulaganjem u opremanje odeljenja Opšte bolnice, iako, ponavljam to nije obaveza, u protekle tri godine svake godine je po 20 nezaposlenih lekara, po 10 u Opštoj bolnici i Domu zdravlja, bilo finansirano po godinu dana kako bi steklo stručna znanja kako bi se kasnije lakše uključili u rad u zdravstvenim ustanovama. Takođe, lokalna samouprava je ne štedeći sredstva učestvovala i u nabavljanju medicinske opreme za Opštu bolnicu. Prošle godine je sa dva miliona dinara lokalna samouprava sufinansirala popravku skenera-kaže dr Ilić.

ACA_1552_resize

Dr Milena Dimitrijević, takođe odbornički kandidat Koalicije za Pirot pozvala je sve Piroćance da na lokalnim izborima glasaju za listu pod rednim brojem 1.

-Svih ovih godina Pirot i Piroćanci idu pravom stranom puta. Kada je nešto dobro, ne treba ga menjati. Zato, kada glasate, glasajte srcem, glasajte za broj 1 na lokalnoj listi, za Koaliciju za Pirot i Vladana Vasića. Mi imamo entuzijazam, želju i nove snage da nam bude puno bolje svima nama-kazala je dr Dimitrijević.

uskoro video

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker