Korona virusOstale vesti

Dr Goran Petrović: Bolnica funkcioniše veoma dobro i primereno datim uslovima, nema razloga za paniku

U COVID odeljenju Opšte bolnice u Pirotu trenutno se nalazi 81 pacijent. Od tog broja 55 pacijenata je iz Pirota, 11 iz Dimitrovgrada, 7 iz Babušnice, 7 iz Bele Palanke i jedan pacijent je iz Beograda. Pozitivno na COVID 19 je 66 pacijenata, deset negativno, a za 5 pacijenata se čeka nalaz. Juče su dva pacijenta preminula. Prema rečima direktora Bolnice u Pirotu, dr Gorana Petrovića, za sada sve funkcioniše prema stručno metodološkom uputstvu i nekih vanrednih problema nema kada je reč o prijemu, zbrinjavanju pacijenata i snabdevenošću Bolnice neophodnim medicinskim materijalom i opremom.bolnica pirot

Situacija jeste teška, kao i u svim zdravstvenim ustanovama, ali kada je pirotska Bolnica u pitanju sve funkcioniše u skladu sa jasno definisanim stručno metodolškim uputstvom. Sva neophodna oprema se uredno trebuje i održava kontinuitet dopremanja. Imamo dovoljno zaliha i očekujemo da se sadašnja procedura oko isporuke iskazanih potreba i dalje poštuje. Snabdevanje kiseonikom je uredno, dva puta dnevno dolaze isporuke. Potrošnja kiseonika je značajno povećana, poređenja radi, ono što smo trošili za nedelju dana sada potrošimo za manje od pola dana. Naparvili smo određene korekcije kako bi se pojačalo snabdevanje kiseonikom i svim ostalim stvarima koje su nam potrebne.

Želim da istaknem da su Tigar tajers i Tigar a.d. donirali posteljinu, gradski Štab za vanredne situacije je pomogao nabavku opreme za kiseoničku stanicu, a očekuje se pomoć i ostalih kriznih štabova opština Pirotskog okruga.

Dakle, za sada sve funkcioniše primereno datim okolnostima i mesta za paniku nema. Pojačane su lekarske ekipe u prijemnotrijažnom odeljenju i imamo dovoljno kadrova u svim službama. Trenutno, zbog bolesti sa posla odsustvuje 19 osoba. Preduzimamo sve mere da pružimo najbolju zdravstvenu negu pacijentima, a da pritom očuvamo kadar”- izjavio je danas, za Pirotske vesti, direktor Opšte bolnice Pirot, dr Goran Petrović.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker