Lokalna samouprava

Odbornici uputili apel da se kontroliše režim rada HE “Pirot”

Na inicijativu gradonačelnika Pirota, mr Vladana Vasića, današnja sednica Skupštine grada Pirota počela je minutom ćutanja i odavanjem pošte učenici srednje škole iz Pirota, koja je nedavno izgubila život u nabujaloj NIšavi, i jednom migrantu koji je sinoć, takođe, upao u nabujalu reku i utopio se. Minutom ćutanja odata je počast i dr Zoranu Đinđiću koji je ubijen na današnji dan pre 18 godina. A, povodom tragično stradalih dvoje ljudi u Nišavi Skupština grada je donela odluku da se uputi zvaničan apel nadležnim institucijama o regulisanju režima rada HE “Pirot” rekla je, predsednica Skupštine grada, dr Milena Dimitrijević.

“Nadam se da nikada više neće biti slučaj da sednicu počnemo minutom ćutanja da bi odali poštu žrtvama reke Nišave. To su dva mlada života, i ne verujem da će se to ikada više desiti. Ovo je prosto slučajnost da za tako kratko vreme izgubimo dva života. Upravo zato, Skupština je donela odluku da se uputi apel svim nadležnim državnim organima i organizacijama: – Ministarstvu vodoprivrede, Vodoprivrednoj inspekciji, JP “Srbija vode, MUP-u sektoru za vanredne situacije i upravljanje rizicima, Elektroprivredi Srbije i HE Pirot, da svako iz svoje nadležnosti preduzme najstrožije mere nadzora i kontrole u cilju bezbednosti, a zbog režima rada HE Pirot da se kontinuirano obaveštava i upozorava javnosti kako se ovakvi nemili i tragični događaji ne bi više dešavali”.

Govoreći o samoj sednici Skupštine grada predsednica, dr Dimitrijević, je rekla da je veoma zadovoljna tokom sednice. Danas su donete veoma važne odluke koje se tiču svih građana Pirota, o bilo kojoj temi da je reč.

“Odluke koje smo doneli tiču se života svih građana Pirota. Doneli smo vrlo važne odluke u rebalansu budžeta, usvojili Plan kapitalnih investicija, mere podrške poljoprivredi, Akcioni plan zapošljavanja i da ne nabrajam, ali izvestioci su odlično uradili svoj posao i bilo je sve jasno. Naravno, i oni koji su se uključili u diskusiju –  gradonačelnik, opozicija, zamenik gradonačelnika i svi koji su diskutovali, bilo je vrlo jasno i pregledno dato. Posle ove sednice, i svih ovih odluka ja sam srećna što živim u ovom gradu i što imamo ovakvo rukovodstvo” -rekla doktorka Dimitrijević.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker