Lokalna samouprava

Dr Dimitrijević: Diskusije o rodnoj ravnopravnosti najbolje govore koliko je važno usvajanje Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja žena

Sednica Skupštine grada Pirota bila je efikasna i protekla je u demokratskoj atmosferi, ocenila je, predsednica Skupštine grada, dr Milena Dimitrijević. Pored niza važnih tema iz života grada, ipak je donošenje Odluke o budžetu za 2022. godinu osnovno obeležje današnje sednice, smatra dr Dimitrijević. Od 51 odbornika, koliko je sednici prisustvovalo, 43 odbornika glasala su za usvajanje budžeta. Ona smatra da je budžet dobro koncipiran i da ne treba očekivati nikakve probleme oko njegove realizacije. Budžet je projektovan u isnosu od skoro dve milijarde dinara.

Na sednici je, između ostalog, usvojen Plan generalne regulacije “Sukovo”, Odluka o doprinosima za uređivanje građevinskog zemljišta, Odluka o lokalnim komunalnim taksama i Odluka o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti za period od 2022. do 2026. godine.

“Imali smo zanimljivu diskusiju o temi rodne ravnopravnosti, i to upravo dovoljno govori koliko nam je potreban jedan ovakav Lokalni akcioni plan. U stvari, ja kao odbornik u prošlom mandatu, a sada kao žena na čelu Skupštine grada, mogu da kažem da se mnogo toga i radilo u lokalnoj samoupravi, ali prosto nije sažeto i mnogi ne znaju šta se sve radilo, a posao nije nimalo lak. Upravo ova diskusija nam govori o tome da nam je potreban jedan takav strateški dokument gde ćemo povezati sva udruženja i da će lokalna samouprava, kao i do sada, pružati podršku udruženjima žena, da ćemo raditi na unapređenju položaja žena što je i svrha ovog dokumenta” – izjavila je, predsednica Skupštine, dr Milena Dimitrijević.

Foto: Aleksa Cakić 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker