Korona virus

Dopremljeno 1.200 doza kineske vakcine za Pirotski okrug

Danas, 19.01.2021. godine, u ZZJZ Pirot je dopremljeno 1.200 doza kineske vakcine za potrebe Pirotskog okruga. Vakcinu su preuzeli domovi zdravlja po planu raspodele: DZ Pirot 930, DZ Bela Palanka 120, DZ Babušnica 72 i DZ Dimitrovgrad 78 doza. Sutra bi trebalo da počne vakcinacija građana koji su se prijavili na portal e uprava.

Vaccines Ð symbolic studio/sill life compositions

Na današnji dan registrovano je ukupno 14 POZITIVNIH, novoobolelih laboratorijski potvrđenih, lica sa područja Okruga (Pirot 9, Dimitrovgrad 2, Babušnica / i Bela Palanka 3). Dva lica su preminula u Opštoj bolnici Pirot (1 iz Pirota, 1 iz Babušnice).
Danas su poslata 23 uzorka briseva na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu.
Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa Okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 3.096 osoba: u Pirotu 1.904, Babušnici 354, Beloj Palanci 525, Dimitrovgradu 313. Od početka epidemije do danas registrovano je 135 umrlih lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 19.01.2021. preminulo je 106 lica u Opštoj bolnici Pirot od Covida i sa Covidom.
PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari.
Sva lica potvrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 47 lica, a ukinuta za 23 (potvrđeni i kontakti).
Juče je u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljen ukupno 151 pregled, od kojih su 23 prva i 128 kontrolnih (15%  prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda). Postepeno se smanjuje broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda. U Opštoj bolnici Pirot leči se 18 bolesnika (10 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada, 3 iz Babušnice, 2 iz Bele Palanke).
Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je nesigurna, ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao NESIGURNA sa tendencom pogoršanja.
INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE UMEREN
SAMO ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU ODRŽATI POD KONTROLOM!!!
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker