Gradska hronika

Dopremaju se nove svetiljke i oprema, u ponedeljak počinje zamena ulične rasvete

Na sastanku predstavnika grada Pirota i privatnog partnera sa kojim je sklopljen ugovor o zameni svetiljki ulične rasvete, održanom ovih dana, razgovaralo se o dinamici izvođenja radova, dopremanju i skladištenju materijala i opreme. Kako nam je rekao, Bojan Ivković, gradski menadžer za energetiku, magacin Regionalne deponije biće korišćen za privremeno odlaganje demontiranih svetiljki i nove opreme. Tokom prepodneva stigao je kamion sa novim svetiljkama, a od ponedeljka počinju konkretni radovi.

“Do sada je dopremljen deo opreme, a obavešten sam da je jutros stigao i prvi kamion sa novim svetiljkama. Danas će svetiljke biti istovarene, a dopremanje dodatne opreme trebalo bi da se završi do kraja ove nedelje. Dogovor je, ako ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, da njihove ekipe od ponedeljka počnu sa aktivnostima na terenu. Trebalo bi da pet ekipa radi na zameni svetiljki. Princip ostaje isti, najpre će se raditi u užem jezgru grada, a kasnije se polako izlazi iz centra i kreće ka prigradskim naseljima. U selima će se raditi na kraju, ali sigurno se neće dugo čekati” – izjavio je Ivković.

Na osnovu iskustva izvođača radova na istim poslovima u drugim gradovima u Pirotu bi trebalo da se poslovi brže odvijaju, jer su pripreme dobro urađene, kaže Ivković. Radovi će se izvoditi tokom dana i sve montirane, nove svetiljke, već tokom večeri biće u funkciji. Ne bi trebalo očekivati ni poteškoće oko odvijanja saobraćaja prilikom izvođenja radova u najprometnijim ulicama, sem, eventualno, u nekim tesnijim ulicama i sokacima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker