Lokalna samouprava

Doneta odluka o finansiranju projekata verskih zajednica u Pirotu, ukupno 12 miliona dinara u te svrhe

Grad Pirot već desetak godina izdvaja značajna finansijska sredstva za konkursno finansiranje verskih zajednica na svojoj teritoriji. Tim povodom, ove godine iz budžeta grada opredeljeno je 12 miliona dinara. Konkurs je raspisan u februaru, a prošle nedelje zasedala je komisija i donela svoj predlog na osnovu kojeg je Odluku potpisao gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić. Kako nam je rekao pomoćnik gradonačelnika, Bojan Ranđelović, sufinansiraće se i finansirati projekti verskih zajednica na teritoriji Pirota. Bilo je 15 projekata, a komisija je prihvatila 10 predloga.

crkva sveta petka gradasnica

“Što se tiče prihvaćenih predloga Niške eparhije u pitanju je deset projekata, tri u gradu i sedam u selima. Kada je reč o projektima koji se odnose na grad nastavljamo finansiranje restauracije i konzervacije ikonostasa sumom od 6,9 miliona dinara. Što se tiče ostala dva projekta u gradu radi se o sređivanju tremova i nadstešnice u Pazarskoj crkvi i završnim radovima na fasadi parohijskog doma u Tijabarskoj crkvi” – rekao je Ranđelović.

Za sanaciju crkava u selima iznosi se kreći od 100 do 250 hiljada dinara. Radiće se na sanaciji samih crkava, ili dvorišnog prostora u Krupcu, Petrovcu, Gradašnici, Kosturu, Rudinju, Slavinji i Vraništu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker