Lokalna samouprava

Donacija sportskih rekvizita OŠ “8. septembar”

Pomoćnik gradonačelnika Pirota Bojan Ranđelović  i Jovan Jovanović, iz Saveza za školski sport Grada Pirota danas su uručili vrednu donaciju OŠ “8. septembar” – sportske rekvizite i opremu u vrednosti od preko 5.500 evra. Novac za nabavku opreme obezbedilo je Ministarstvo za omladinsu i sport Republike Srbije.

Pomoćnik gradonačelnika Ranđelović kazao je da je grad Pirot zadnjih deset i više godina puno toga uradio na unapređenju sportske infrastrukture, zbog čega je usledila i dodela organizacije Školske olimpijade za 2020. godinu našem gradu.

-Obnovili smo sportske sale, ovde u ovoj školi, pre toga u OŠ “Dušan Radović”, prošle godine je obnovljena fiskulturna sala u Tehničkoj školi, u toku je kompletna rekonstrukcija OŠ “Sveti Sava” u okviru koje se rekonstruiše i sportska sala,  u toku je raspisivanje tendera za izradu projekta za izgradnju nove sportske hale na mestu sadašnje balon hale u Mlekarskoj školi-kazao je Ranđelović.

-Tu su golovi za rukomet i mali fudbal, table i obruči za košarku, mreže za odbojku i po deset lopti iz svakog sporta. Ova akcija je krenula prošle godine i nadamo se da će se nastaviti i da će u dogledno vreme možda sve gradske škole dobiti iste ovakve rekvizite-kazao je Jovanović.

Direktorka škole Olgica Najdanović u ime učenika i roditelja škole zahvalila se na donaciji.

-Sala je renovirana prošle godine tako da je ova sportska oprema na neki način kruna stvaranja svih uslova za uspešniju, bolju ali i bezbedniju nastavu fizičkog vaspitanja-kazala je direktorka Najdanović.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker