Kultura

Dom kulture počinje da radi, najpre bioskop

Epidemija COVID 19 u velikoj meri onemogućila je rad Doma kulture u Pirotu i realizaciju osvojenog plana. Pre svega, ovog leta Piroćanci su bili uskraćeni za brojne manifestacije i koncerte. Direktor Doma kulture, Miško Ćirić, kaže da žali zbog toga jer iskustva pokazuju da je interesovanje Piroćanaca za skoro sve programe tokom Pirotskog leta bilo izuzetno.

Kako nam je rekao direktor Ćirić, najpre će bioskop otvoriti svoja vrata za posetioce. Večeras, u stalnom terminu, od 20 časova, biće prikazan film “Novi mutanti”, a do kraja meseca još tri projekcije popularnih filmova- Mulan, Van kontrole i, možda najinteresantniji, Hotel Beograd.Ono što je važno preduzete su sve mere u skladu sa epidemiološkom situacijom. U sali može biti najviše sto gledalaca, svaki drugi red je prazan i zabranjeno je unostiti grickalice u bioskopsku salu.

Ako se epidemiološka situacija popravi i bude povoljnija početkom narednog meseca postepeno bi počele i druge aktivnosti Doma kulture kaže Ćirić. Održavaće se koncerti, a sa radom će početi i sve sekcije Doma.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker