Kultura

Dom kulture Pirot svečano obeležio svoju Slavu Sveti Jovan Krstitelj

Dom kulture u Pirotu danas je u prisustvu velikog broja gostiju iz društvenog, političkog, kulturnog, obrazovnog života grada i predstavnika drugih institucija obeležio svoju Slavu – Sabor Svetog Jovana Krstitelja. Posle sečenja slavskog kolača i primopredaje kolačarstva prisutne je pozdravio, direktor Doma kulture, Miško Ćirić.

Direktor Ćirić je izrazio veliko zadovoljstvo što Dom kulture posle dvogodišnje pauze svoju Slavu obeležava na način kao i mnogo godina ranije, pre korone. Svim zaposlenim u Domu kulture, prisutnima i svim građanima Pirota koji slave Svetog Jovana čestitao je Slavu. Prema uobičajenoj praksi odmah posle proslave Dom kulture pojačava svoje aktivnosti, pa će tako biti i sada, rekao je Ćirić.

“U toku su bioskopske predstave, pozivam vas da od 2. februara pogledate film Oluja, 30. imamo koncert klasične muzike, a 10. februara krećemo sa 24. Sajmom knjige i grafike. Još jednom svima vama, svim vernicima i građanima Pirota želim srećnu novu godinu i nadam se da ćemo je u miru i blagostanju provesti” – rekao je Ćirić.

Odmah posle sastanka sa, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goranom Vesićem, koji je održan u Pirotu, svečanosti u Domu kulture pridružio se i, gradonačelnik Pirota sa svojim saradnicima, Vladan Vasić.

“Kada smo se dogovarali da ove godine vratimo Slavu grada i Doma kulture mislili smo da smo sa vanrednim situacijama rasčistili, nažalost nismo, ali smo i ovo sa amonijakom prevazišli. Počinjemo sa proslavama, najpre Sveti Jovan, kao zaštitnik Doma kulture, zatim Sajam pirotske peglane kobasice, Sveti Sava, a sledećeg vikenda će biti svečana akademija povodom Dana grada, koju smo od 28. decembra prebacili na 28. januar” – izjavio je Vasić.

On je zahvalio sveštenstvu, čestitao kolačarima, prisutnima i građanima Pirota Svetog Jovana poželevši da im ova godina bude u duhu današnje atmosfere u Domu kulture.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker