Gradska hronika

Dojkinci – turistički biser Stare planine

Staroplaninsko selo Dojkinci, koje se nalazi u srcu Stare planine predstavlja jednu od najposećenijih turističkih lokaliteta na Staroj planini zahvaljujući pre svega prirodnim potencijalima ali i kulturnim dešavanjima u selu i okolini, kazao je Pirotskim vestima direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov. Poseban doprinos velikoj ekspanziji turizma u Dojkincima dala je rekonstrukcija stare vojne karaule koja je novcem EU i Grada Pirota pretvorena u pravi turistički biser – verovatno najmoderniji planinarski dom u Srbiji gde se sada održava između ostalog i Tkačka kolonija koju je ovog leta posetili ambasadori Australije, SAD-a, Indije, Indonezije i mnogih drugih zemalja. Nakon letošnje Tkačke kolonije, Dojkinci će ove subote od 10 do 17 sati biti domaćin i manifestacije Darovi netaknute prirode. 

 

safari klub pirot

-Selo Dojkinci jedno je od najposećenijih lokaliteta na turističkoj destinaciji Stara planina, zahvaljujući pre svega prirodnim potencijalima ali i kulturnim dešavanjima u selu i okolini. Naravno ovakve manifestacije doprinose još većoj promociji ali i prezentaciji prirodnog i kulturnog nasledja, odnosno ukupne turističke ponude Pirota i Stare planine. Darovi netaknute prirode je manifestacija u usponu i TO Pirot sa zadovoljstvom pomaže i pomagaće organizaciju ovakvih dešavanja, ne samo u Dojkincima već u svim selima gde postoji inicijativa za organizaciju različitih dešavanja. Darovi netaknute prirode je manifestacija koja okuplja zaljubljenike u Staru planinu i ljubitelje dobrih ukusa ovog kraja i naša je preporuka za posetioce da dodju i uživaju u specijalitetima koje pripremaju meštani ovog kraja ali i da uživaju u prirodnim lepotama Stare planine-kazao je Zlatkov Pirotskim vestima.

Trenutno se, takođe iz sredstava EU, tačnije Pretpristupnih fondova EU radi i detaljno uređenje prostora oko objekta Sportsko-rekreativno turističkog centra Dojkinci.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de