Lokalna samouprava

Dojkinci na Staroj planini – Miholjski susreti sela

Danas je u Dojkincima održana manifestacija Miholjski susreti sela, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu uz podršku Grada Pirota i Turističke organizacije Pirot.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za poljoprivredu Vidojko Panajotović zahvalio se Ministarstvu za brigu o selu na podršci i konstatovao da je zahvaljujući razumevanju ovog ministarstva 15 mladih porodica iz Pirota dobilo kuće na selu u zadnje dve godine, a do kraja godine biće još par kuća.

Predsednik MZ Dojkinci Ivica Veljković kazao je da je ova manifestacija od velikog značaja ne samo za Dojkinci, već za sva sela. Veljković je dodao da je u Dojkincima dosta toga urađeno u proteklom periodu, dosta je rađeno na putu do sela, a ambiciozni su planovi i za naredni period.

Manifestaciju su upriličili pirotski folklorci iz KUD Dukat a brojni posetioci iz Pirota ali i cele Srbije mogli su da probaju brojne organske proizvode sa Stare planine, pre svega krompir koji se ovde proizvodi bez hemikalija, što je raritet, ali i vrhunski staroplaninski med i mnoge druge proizvode iz ovog kraja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker