Kultura

Dodelom nagrada zatvoren drugi po redu festival “Bistre reke”

Projekcije filmova na drugom po redu festivalu “Bistre reke” koji je u Temskoj održan od 14. do 17. jula svakodnevno je pratilo više od stotinu posetilaca.  Tokom 4 dana  u starom bioskopu na medjunarodnom festivalu studenstkog dokumentarnog filma  prikazano je  46 ostvarenja iz 30 zemalja u dve takmičarske kategorije – profesionalnoj koju je birao reditelj Marko Grba Sing i studentskoj za koju je bio zadužen njegov kolega Nikola Polić, saopštio je FDU.

Festival u Temskoj zatvoren je dodelom nagrada i projekcijom nagrađenih filmova. Predstavnici MZ Temska  su više nego zadovoljni održanim festivalom. Nekoliko stotina posetilaca filmove je pratilo u potpuno autentičnom ambijentu, na sedištima od slame u eneterijeru starog bioskopa koji je, kako kažu, uređen u eko – etno stilu.

Pored redovnog programa tokom trajanja festivala održane su i interaktivne radionice iz oblasti filma, kao i revija programa autora srpskog porekla koji žive i rade u Americi. Organiztor festival FDU uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i grada Pirota.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker