Lokalna samouprava

Dodeljeni ugovori o stručnoj praksi, prilika za dragocena radna iskustva za mlade nezaposlene Piroćance

Danas su na prigodnoj svečanosti u Velikoj sali Gradske skupštine dodeljeni ugovori o stručnoj praksi mladim nezaposlenim sugrađanima koji će zahvaljujući ovom programu Gradske uprave steći dragocena radna iskustva. Po rečima Nenada Petrovića iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, analize ranijih programa pokazuju da preko 75 posto mladih školovanih naših sugrađana i po isteku staža nastavlja da radi kod postojećeg ili uspešno nađe drugog poslodavca. 

-Stručna praksa je jedan od četiri programa Gradske uprave u okviru Lokalnog plana zapošljavanja i za njim vlada najveće interesovanje po tradiciji. Mi analiziram podatke od prethodnih godina i na osnovu poslednjih analiza došli smo do saznanja da tri četvrtine mladih ljudi koji su prošli kroz ovaj program i dalje radi što je podatak koji nas zaista raduje-kazao je Petrović.

Direktor pirotske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Dragan Jenačković kazao je da je Grad Pirot odvojio više od devet miliona dinara samo za ovaj program.

-Lokalna samouprava je prepoznala značaj zapošljavanja mladih. Ovo im je odlična prilika da steknu dragocena znanja koja su dragocena za poslodavce jer poslodavcima ta stečena znanja i iskustva predstavljaju odličan motiv da vas uposle za stalno-kazao je Jenačković.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker