Lokalna samoupravaSport

Dodeljene stipendije najuspešnijim pirotskim sportistima!

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je na Otvorenom kupališnom kompleksu podelio stipendije najuspešnijim pirotskim sportistima. Stipendije je dobilo 16 sportista koji su po odluci stručne komisije bili najbolje rangirani.

-Naš cilj je da podržavamo decu u svemu što rade. Pre svega im omogućujemo dobru infrastrukturu, a nagrađujemo i decu kada budu uspešni u sportu, u školi, na takmičenjima. Ovoga puta smo dodelili 16 sportskih stipendija, a upravo ta deca, najbolji su promoteri našeg grada, uz sve takmičare iz drugih oblasti. Lokalna samouprava radi na tome da se ova deca promovišu kao uzori za ostalu decu-kazao je Vasić.

Mina Stanković, atletičarka AK Pirot kaže da joj ova stipendija mnogo znači posebno zbog činjenice da joj predstoji Svetsko prvenstvo u atletici koje se održava u Peruu, avgusta.

Mihajlo Đorđević, izuzetni mladi bokser napada titulu prvaka države u boksu

Izuzetni mladi bokser BK Pirot koji radi pod mentorstvom žive legende pirotskog boksa Predraga Stojanovića, Mihajlo Đorđević, kaže da po prvi put dobija sportsku stipendiju i da će mu ona mnogo značiti u njegovom pohodu na titulu prvaka države u boksu, koja mu jedino nedostaje.

-U boksu sam tri godine. Najponosniji sam na državno prvenstvo na kome sam osvojio drugo mesto, pre toga treće, a ove godine ću se boriti da budem prvi – prvak države i nadam se da ću postati reprezentativac-kaže Mihajlo.

Pirot dobija novog bokserskog šampiona. Zapamtite ime – Mihajlo Ðordjević!

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker