Gradska hronika

Dodeljene nagrade mladim ekolozima na konkursu Regionalne deponije Pirot

Danas su na prigodnoj svečanosti povodom obeležavanja 5. juna – Svetskog dana zaštite životne sredine, dodeljene nagrade mladim ekolozima iz celog Pirotskog okruga koji su dostavili najuspešnije radove na konkursima Regionalne deponije Pirot koji su za cilj imali povećanje svesti među mladim naraštajima o značaju očuvanja životne sredine, reciklaži i generalno formiranju ekološkog načina razmišljanja među mladim naraštajima.

Prisutne je u ime Gradske uprave pozdravio Ninoslav Ćirić, gradski većnik. On je pozvao mališane da nakon ove manifestacije svi odu na Kej, s obzirom da lokalna samouprava ove godine obeležava 95. godina od početka izgradnje Keja.

Direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov kazao je da je srećan zbog ogromnog odziva na konkursu koji se tiče zaštite životne sredine.

-Nadamo se da ćemo naredne godine ovaj dan obeležiti još spektakularnije. Mislim da Pirot i Gradska uprava vode računa o životnoj sredini. Hoću da iskažem zahvalnost saradnicima koji su radili na realizaciji ovog projekta, svim direktorima škola koje su učestvovale u celoj ovoj priči, članovima žirija, gospođi Mariji Nikolić koja dugo godina radi na projektima zaštite životne sredine pa nam je njeno iskustvo puno značilo. Takođe, Domu kulture hvala, a posebno zaposlenima u Deponiji, Maji Antić, koja je mesec dana radila na projektu, a sledeće godine uključićemo i Predškolsku ustanovu  i sve srednje škole kako bi 5. jun – Svetski dan zaštite životne sredine bio poseban datum u Pirotu i kako bi se i mladi i stari  još više posvetili očuvanju životne sredine-kazao je direktor Ivanov.

 

 

 

Nagrađeni radovi na literarnom konkursu “BUDI NEKO, RAZMIŠLJAJ EKO” su:

I mesto: Saška Dimitrov V-2, OŠ “Hristo Botev” Dimitrovgrad

II mesto: Filip Đorđević VI-2 OŠ “Vuk Karadžić” Pirot

III mesto: Minja Penčić V-2 OŠ “Dušan Radović” Pirot

Nagrađeni radovi na kreativnom konkursu  “NE BACAJ, RECIKLIRAJ!” su:

Odeljenje IV-2 OŠ “Ljupče Španac” Bela Palanka, mentor-Biljana Mitić

Odeljenje  IV-5 OŠ ” 8.septembar” Pirot, mentor-Mima Colić

Odeljenje II-1 OŠ “Sveti Sava” Pirot, mentor-Irena Mančić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker